TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ KAYCAN,

TARIM HAYVANCILIK İL MÜDÜRÜ KAYCAN,

?İLİMİZDE DAMIZLIK DÜVE ÜRETİM MERKEZİ KURULACAK?

Gıda  Tarım ve Hayvancılık  İl Müdürü Özkan Kayacan sosyal medya hesabı üzerinden  yaptığı  paylaşımda   ilimizde damızlık düve üretim merkezi  kurulacağını müjdeledi? Kayacan ?Milli Tarım Politikası çerçevesinde 27/06/2016 tarihli ve 2016/9003 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile ?Damızlık Düve Üretim Merkezleri´  olarak ilan edilen iller arasında bulunan ilimizde Damızlık Düve Üretim Merkezi kurulacak? değerlendirmesinde  bulundu?

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan sosyal medya hesabı üzerinden  yaptığı  paylaşımda ilimizde damızlık düve üretim merkezi kurulacağını müjdeledi?  Kayacan açıklamasında ?Damızlık düve yetiştiriciliği, ülkemizin ihtiyaç duyduğu damızlık gebe düvelerin yurt içinden karşılanması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması, sermayenin ülke içerisinde kalması, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması amacıyla 500 baş kapasiteye sahip, projeli sütçü, etçi veya kombine saf ırk damızlık düve üretimi ve ticari gebe düve satışı için sağlık sertifikasına sahip yeni işletme kurulması veya mevcut işletmelerin kapasitelerinin 500 baş üzeri olacak şekilde artırılması ve bu işletmelerin yatırımlarının desteklenmesi amaçlanmıştır.Bu amaçla Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi kapsamında İlimizde desteklenmeye uygun bulunan Saray Tarım ve Hayvancılık A.Ş. proje kapsamında alımını taahhüt etmiş olduğu hayvanların satın alma işlemlerini gerçekleştirmiştir.? İfadesini  kullandı?

İl Müdürü Kayacan ile Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mümtaz HACIPAŞAOĞLU proje kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  tarafından desteklenmeye uygun bulunan Saray Tarım ve Hayvancılık A.Ş.´ye satın alınması gerçekleştirilen ve millileştirilme işlemleri tamamlanan hayvanların yerinde kontrolü ve projenin uygulanması hakkında bilgi alış verişinde bulunmak amacıyla ziyarette bulundular.

Ziyaret sonrası değerlendirmede bulunan İl  Müdürü  Kayacan "Hayvansal üretimde üretim miktarının artırılmasının iki ana temel unsuru bulunmaktadır. Bunların ilki hayvan sayısını artırmaktır. Bir diğeri ise birim hayvandan elde edilen ürün miktarını artırmak olarak bilinmektedir. Ülkemizde üstün verim kapasitesine sahip hayvan sayısını çoğaltmak ve buna paralel olarak hayvanlardan elde edilen buzağı, süt ve et miktarını artırmak amacıyla Bakanlığımızın kurmuş olduğu bu Damızlık Düve Üretim Merkezinin bölgemizde damızlık ihtiyacının karşılanması için önemli bir yatırım" olduğunu belirterek hayırlı olsun temennisinde bulundu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"