TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ - TÜBİTAK PROTOKOL İMZALADI

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ - TÜBİTAK PROTOKOL İMZALADI

GİLABURUNUN KATMA DEĞERİ YÜKSEK YENİ ÜRÜNLERİ GELİŞTİRİLECEK?

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gilaburu´nun katma değeri yüksek yeni ürünlerinin geliştirilmesi için TÜBİTAK - MAM Genel Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürlüğü ile protokol imzalandı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Cumhurbaşkanı Danışmanı İbrahim Sönmez, TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Genel Müdürü Prof. Dr. Şaban Tekin, TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürü Dr. Orhan Çömlek, ORAN kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci, İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, Prof. Dr. İsa Karaman, Şube Müdürleri ve Teknik Personellerin katılımı ile bir gün boyunca yapılan toplantının ardından teknik inceleme gezisi gerçekleştirildi.
Yapılan toplantı sonucunda; yoğun bir şekilde kimyasal gübre kullanımından dolayı her gecen gün çoraklaşan toprakların, organik maddece zenginleştirilmesi ve kimyasal gübrenin yerini alabilecek yeni doğal gübrelerin AR-GE´leri yapılarak öncelikle Kayseri´ye ardında ülkeye katkı sağlamak üzere çalışmaların başlatılması için üçlü protokol çerçevesinde fizibilite çalışması yapılmasına karar verildi.
Ardından telekonferans bağlantısı yapılarak toplantıya Prof. Dr. Cem Özkan´nın katılmasıyla diğer bir proje olan tatlı su balıkçılığı üretiminde önde gelen illerden biri olması hasebiyle Kayseri´de, ithal balık yemi kullanımını minimize etmek için balık yemi olarak kullanılabilecek yeni yem maddelerinin araştırılarak 2017 yılının ilk aylarında fizibilitesinin çıkarılmasına karar verildi.
Ayrıca; Kayseri´de yaygın olarak bulunan Gilaburunun sağlıklı beslenme açısından bazı fizyolojik özelliklerinin belirlenmesi ve katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirilmesi için TÜBİTAK MAM Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürlüğü ile ikili protokol imzalanarak AR-GE çalışmaların yapılmasına karar verildi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları