TARIM İL MÜDÜRÜ KAYACAN

TARIM İL MÜDÜRÜ KAYACAN

?GENÇ GİRİŞİMCİLERİ ?SÜLÜK´ ÜRETİMİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ?

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan haber ekibimiz aracılığı ile ilimiz kamuoyuna yeni bir gelir ve geçim kayağı konusunda bilgi vererek özellikle genç girişimcileri bu alanda üretim yapmaya davet etti? Kayacan Avrupa ülkelerinin tedavi maksatlı olarak kullanılmak üzere yıllık bin ton´Sülük´ ihtiyacı bulunduğunu ve tek ruhsatlı üretim merkezinin Kayseri´de bulunduğunu hatırlatarak ?Genç girişimcilerimizi bu alanda yatırım yapmaya davet ediyoruz? ifadesini kullandı?
Kimyasal ilaçların insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini fark eden insanoğlu tüm dünyada hastalıkların tedavisinde yeniden geleneksel yöntemleri benimsemeye başlarken, ülkemizdeki genç girişimcilere bu alanlarda yatırım yapma önerileri de gün geçtikçe artıyor?
İşte bu önerilerden bir yenisi Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan tarafından ilimiz genç girişimcilerine ve yeni yatırım alanları arayışında olan yatırımcılarına geldi?. Kayacan haber ekibimiz aracılığı ile ilettiği bu önerisinde Avrupa ülkelerinin tedavi maksatlı kullanmak üzere yılda bin tona yakı ?Sülük´ talepleri olduğunu hatırlatarak bu talebe arz oluşturmak üzere bu alanda üretim yapma tavsiyesinde bulundu?. Ülkemizdeki tek ruhsatlı üretim merkezinin ilimizde olduğuna vurgu yapan Kayacan sözlerini şöyle sürdürdü? ??Tıbbi Sülük´, son yıllarda Geleneksel Tıp diyoruz, şuanda Sağlık Bakanlığı bununla ilgili çok güzel çalışmalar yapmaya başladı. Kayseri´de şuanda sülük ile hacamat ile tedaviler yapılabiliyor. Yıllar önce insanların bunları eleştirdiği, affedersiniz dalga geçtiği sektör bugün Avrupa´nın 1 numaralı sektörü. Şuanda ülkemizde tam bilinmiyor ama ben size Avrupa´dan birkaç rakam veriyim. Avrupa´nın yıllık sülük ihtiyacı 950 ile bin ton arasında ve bu sülükler tek kullanımlık. İnsanlar ihtiyaç duyduğu bölgeye bir sülüğü bir kere tutturuyor ve atıyor. Geçmiş zamanlar dedelerimiz, nenelerimiz kullanırken bu sülüğü bizler derelerden toplardık bu sülükleri, ancak oralarda yetişen sülüklerin hepsi aynı olmuyor ve çok sağlıklı olmuyor. Lakin burada Buğdaylı´da bir sülük işletmesi açıldı ve Türkiye´de ruhsatlı, onaylı tek işletme Kayseri´ye ait, Türkiye´de şuanda tek. İşletme sahibi ile 3 yıldır yaptığımız bir çalışmanın sonucunda şuanda Avrupa´ya ihraç eder hale getirdik bu sülüğü. Avrupa´ya bir sülüğün satış fiyatı 2-3 Euro, yani 9-10 lira. Buradaki işletmemizde bir ton üretim kapasitemiz var, bu sülüklerin satışı yapıldığı zaman Türkiye´ye getirdiği para kaç milyon lira hesap edin. Kayseri´de bir tabir var; ?Taş Allah´ın Kuş Allah´ın´ yani bunu beslerken bunun bir yemi yok, doğal ortamı oluşturduğunuzda kendisi büyüyor. Şuanda 3 işletmemiz daha bize gelip sülük yetiştirmek istediğini söyledi, önlerini açmaya çalışıyoruz. Ben hep şunu söylüyorum eğer 2023 hedeflerine gideceksek yükte hafif pahada ağır ürünler üretmemiz lazım.?
Sözlerinin sonunda ?Tıbbi Sülük´ yetiştirmek isteyen kişilere devlet desteği olacağının da altını çizen İl Müdürü Kayacan, vatandaşlara yardımcı olmak için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını kaydetti?
HABER: M. EMRE KİPMAN



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık