TARIM İL MÜDÜRÜ ÖZKAN KAYACAN:

TARIM İL MÜDÜRÜ ÖZKAN KAYACAN:

?İLAÇ SEKTÖRÜNDE KULLANILAN MANTARI KAYSERİDE ÜRETECEĞİZ?

Tarım İl Müdürlüğünce tertiplenen ?İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği? eğitimi başladı. Eğitimimin ilk gününe iştrak eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, genç çiftçilere istiridye mantarı yetiştirmeye yönelmeleri tavsiyesinde bulunarak ?İlaç sektöründe kullanılan mantarları Kayseri´de üretmeyi arzuluyoruz? ifadesini kullandı?
Kadir Has Kongre Merkezi´nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Arı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, ve mantar yetiştiricileri iştirak ettiler?
Programın açılış konuşmasını yapan Kayacan istiridye mantarı yetiştiriciliğinin önemine vurgu yapıp genç çiftçilerin istiridye mantarı yetiştirmeye yönelmesi tavsiyesinde bulunarak ?İlaç sektöründe kullanılan mantarları Kayseri´de üretmeyi arzuluyoruz. İki yıldır kendi çapımızda 4-5 üreticimiz istiridye mantarı üretimine başladı. Dünyada çok değişik mantarlar bulunmakta ve tüketilmekte ülkemizin protein açığını kapatmak adına çok basit ve ucuz bir sistem mantar yetiştiriciliği. Bu konuda bakanlığımızın uygulamaya koyduğu genç çiftçilere yönelik 30 bin TL´lik bir hibe var. Tarım il müdürlüğü olarak genç çiftçilere seracılığı önermekteyiz. Artık mono kültür değil, çok farklı ürünleri yetiştirme zamanı, herkesin yaptığını yapma zamanı değil kimsenin yapmadığını yapma zamanı. Farklı ürünler üretme zamanı para kazanmak istiyorsak farklı ürünlere yönelmemiz gerekiyor bunlardan bir tanesi de istiridye mantarı yetiştiriciliği. ?ilaç sektöründe kullanılan mantarları da Kayseri´de üretmeyi ? istiyoruz. İstiridye mantarını da Kayseri´de bir marka haline getirmeyi planlıyoruz. ? değerlendirmesinde bulundu?
Vali Yardımcısı Mustafa Arı´da tarımın önemine işaret ederek,? Ülkemizde tarımsal üretimi zenginleştirmeye çalışıyoruz? ifadesini kullandı?
Konuşmaların ardından katılımcılara istiridye mantarı yetiştiriciliği konusunda uzmanlar tarafından bilgiler verildi?.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor