TARIM MESLEK LİSELERİNİN GELECEĞİNE

TARIM MESLEK LİSELERİNİN GELECEĞİNE

KAYSERİ ŞEKER´DEN KATKI

Kayseri Şeker ile Bünyan Büyük Tuzhisar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tarım Meslek Lisesi) arasında imzalanan protokol gereği Bünyan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Çelik´in katkılarıyla Bünyan İlçesindeki okulların Sekizinci sınıf öğrencilerine tarımda uygulamalı eğitim seminerleri kapsamında Kayseri Şeker Fabrikasında eğitim seminerleri veriliyor.

Son yıllarda Türk tarımının geliştirilmesi, Türk çiftçisinin emeğinin değerlendirilmesi ve yaşam düzeyinin yükselmesi için yoğun çabalar harcayan Kayseri Şeker, çiftçiliği özendirme, tarımda verimlilik, özellikle tarımsal eğitim ve öğretime büyük önem vermektedir. Bu bağlamda Kayseri Şeker 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda Bünyan İlkokul 8.sınıf öğrencilerine yönelik yapılan etkinlikler esnasında konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; "Kayseri Şeker Fabrikasını gezip görmenin öğrencilerin geleceğine şekil vereceğine inanıyorum. Değerli öğrencilerimiz; Ülkemizin geleceği sizin elinizde, sizin kendinizi geliştirmenize bağlı. Dünyadaki ülkelerden geri kalmamamız, yeni yetişecek neslimizin zamanın şartlarına göre yetişmesiyle ancak mümkün olabilir. Onun için kendinizi küçük görmeyin. Mutlaka dünyayla yarışabilecek seviyede görün ve bu şekilde kendinizi geliştirmeye çalışın" dedi.

Başkan Akay sözlerini şöyle sürdürdü;

"Buralarda sizler de görev yapacaksınız. nesilden nesile bunların başarıyla aktarılması, yeni yetişen neslin de başarılı bir şekilde yetiştirilmesine ihtiyaç var. Dünyada artık iş boyutu oldukça büyüdü. Şimdi artık çağ değişimi de çok hızlandı. Onun için bizde kendimizi bu çerçevede çağın değişimine çağın gelişimine adapte etmemiz bu çerçevede yetişmemiz lazım. Bunu da tabii öncelikli olarak okullardaki eğitimle başarabiliriz. Görüyorum ki okullardaki eğitimin yanında hocalarımız sağ olsunlar öğrencilerimizi bizim gibi işletmeler ile de tanıştırıyor ki hem bunları görün bu konuda kendinizi hazırlayın. Buraları en azından tanıyın diye bu olayın farklı boyutlarını da gündeme getirmeye başlamışlar. Eğitimi biraz daha çeşitlendirmek şekillendirmek anlayışı ön plana çıkmaya başlamış. Bu da takdire şayan bir durumdur.

Bilindiği üzere Milli Eğitim müfredatı gereği, Teknik Meslek Liselerinde 9. sınıflara geçen öğrencilere; Genel Tarım, Bitki yetiştirme, Tarımsal Faaliyetler, Toprak ve Bitki gibi sadece aile bahçelerinde yetiştirdikleri bitkileri değil, birçok bitkiyle tanışma fırsatı sağlanıyor. Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Süs Bitkileri, Tarım Alet ve Makineleri, Peyzaj, laboratuvar hizmetleri alanı ve hayvan sağlığı olmak üzere öğrencilerin tercihlerine göre farklı dala ayrılıyor.

Günümüzde geleceğin mesleği olarak görülen yeni neslin tercihinin tarım ve hayvancılık sektörüne kazandırılmasına yönelik olarak eğitim veren ve Kayseri´de tek tarım meslek lisesi olan Büyük Tuzhisar Tarım Meslek Lisesinde tarımın sadece ekonomik bir faaliyet değil, aynı zamanda sosyal, bölgesel, kültürel, ekolojik ve sağlığın korunması konusunda büyük önem taşıyan bir toplumsal süreç olarak görülmesine katkı sağlanıyor."


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları