TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ KÜPELERİN PEŞİNDE

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ  KÜPELERİN PEŞİNDE

Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanlık hayvanların kulak küpelerinin toplanması birçok il için büyük sorun. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de kesilen kurbanlıkların küpelerinin geri toplanması konusunda seferberlik ilan etti. Bu amaçla bir af

Her hayvana kulak küpesi zorunluluğu uygulaması ülke genelinde hayvan nüfusunun kontrol altında tutulması açısından çok önemli. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da bu konuda önemli çalışmalar yapıyor. Kesim yerlerinde görevli veterinerler, küpelerin toplanması konusunda birinci derecede sorumlu.

 

Kurban Bayramı'nda ise kulak küpelerinin toplanması birçok il için büyük sorun. Kayseri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de kesilen kurbanlıkların küpelerinin geri toplanması konusunda seferberlik ilan etti. Konuyla ilgili afiş hazırlıkları başladı. Her yere asılacak afişlerde 'Kurban dini bir vecibedir, kulak küpesini iade etmek milli bir vecibedir' vurgusu yapılacak.

 

 İl Müdürü Özkan Kayacan konuya dair yaptığı açıklamada  vatandaşların kesilen kurbanın kulak küpesini il, ilçe müdürlükleri ile köylerde muhtarlıklara teslim etmesi gerektiğini  belirterek,toplanan küpe numaralarını sistemden düştüklerini  açıkladı. Kayacan  "Böylelikle mevcut hayvan sayısı net görülmüş oluyor. Ayrıca aynı küpenin başka hayvanlarda kullanılması önlenerek devlet ekonomik zarardan korunuyor." dedi.

 

Müftülüklerden  rica ettiklerini ve konunun Bayram vaazında da dile getirileceğini ifade eden Kayacan, "Kulak küpesinin en çok döndüğü şehir biz olacağız" iddiasında bulundu.

 

Büyükbaş hayvanların kurban olabilmesi için 2 yaşını doldurmuş olması gerektiğini belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, vatandaşları uyardı. Bazı üreticilerin bu konuda sahtekarlık yaptığını söyleyen Kayacan, 2 yaşını dolduran hayvanın ön 2 dişinin düşmesi gerektiği bilgisini verdi. Kayacan, "Bazı uyanık besiciler, yaşı küçük hayvanın ön iki dişini sökerek hayvanını pazara getiriyor. 2 yaşını dolduran hayvanın arkadaki azı dişleri de çıkması gerekiyor. Ancak bunu herkes bilmiyor. Veterinerlerimiz istenmesi halinde vatandaşa bu hizmeti de veriyor." dedi.

 



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı