TARLA GÜNLERİNE

TARLA GÜNLERİNE

GENİŞ KATILIM

Kayseri Şeker Fabrikası, şeker pancarı tarımını geliştirmek ve sahip çıkmak için yenilikçi gübre, ilaç, tohum ve akıllı damla sulama sistem uygulamalarının sergilendiği "Tarla günleri" düzenledi.

8-9 Ağustos´ta Kayseri Şeker Fabrikası Deneme ve Demonstrasyon alanında düzenlenen etkinliğe Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, akademisyenler, tarım ve orman müdürlüğü temsilcileri katıldı. Kayseri Şeker´e ait  55 parselde 35 pancar çeşidi, 20 çeşit gübre ve ilaç denemesi ile 20 çeşit deneme tarlasında gerçekleştirilen damla sulama sistemlerinin de sergilendiği  tarla gününde 14 firma temsilcisi de yer aldı.

Tarla günü etkinliğinde konuşan Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, " Üniversite olarak Kayseri Şeker Fabrikası ile birlikte Şeker pancarı tarımında birim alanda verimliliği ve şeker oranını artırmak için ortak projeler yürütmekteyiz. İnşallah kısa sürede Kayseri Şekler olarak Türkiye´nin ilk pancar tohumlarını geliştireceğiz dedi.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay da konuşmasında  Kayseri Şeker çiftçisinin Genel Kurula ve tarla günleri etkinliğine gösterdiği ilgiden ve işine sahiplenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çiftçilerimizin işlerini geliştirmek adına bu tür etkinliklere katıldığı için teşekkür ediyorum. Geçen sene başlamış olan tarla günleri çerçevesinde 2´nci uygulamamızı gerçekleştiriyoruz. Tarla günü  uygulamaları Trakya´da Ege´de daha yaygın şekilde yapılıyor. Ama artık yavaş yavaş Orta Anadolu´da uygulanmaya başladı.  Uygulamaların önemi kendisini göstermeye başladı" şeklinde konuştu. Sözlerini sürdüren Akay şöyle konuştu:

Üniversite ve sektörde hizmet veren firmalarla beraber bu işin yapılıyor olması elbette önem arz etmektedir.Üniversite, hizmet veren firmalar, çiftçiler ve  Kayseri Şeker hepsinin bir arada  olunca değerlendirme yapma imkanı bulunuyor. Özellikle damlama sulama konusunda Kayseri Şeker´in ve  Bünyan, Develi, Yeşilhisar  ilçelerinde ve Mahzemin mahallesindeki çiftçilerimiz tarlalarında bu uygulama gerçekleşiyor. Bu arazilerde aynı zamanda tohum ve gübre denemeleri yapılıyor.  Bu denemeleri yaparken Kayseri Şeker  ziraat teşkilatımızın yanında Ar-Ge merkezimiz ve  üniversiteyle de beraber işimizi daha bilimsel bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Üniversiteyle iş aleminin bir araya gelmesi Türkiye´de çok fazla gerçekleşen bir husus değil. Ama şimdi görüyoruz ki üniversite de sadece işveren değil Sanayi kuruluşları ve aynı zamanda çiftçiler de bir araya geliyor bu model bunun en güzel örneklerinden bir tanesidir. Tarla günü etkinliğinde konuşan Erciyes Üniversitesi Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan Üniversite olarak Kayseri Şeker Fabrikası ile birlikte Şeker pancarı tarımında birim alanda verimliliği ve şeker oranını artırmak için ortak projeler yürütmekteyiz. İnşallah kısa sürede Kayseri Şeker olarak Türkiye´nin ilk pancar tohumlarını geliştireceğiz."


Haber Kaynak : DHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ