Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunlar Derneği

Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunlar Derneği

´Sakarya´ şehitlerini unutmadı

Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunlar Derneği, 1921 yılında Kayseri Lisesi´nde okuyan ve okullarını bırakarak gittikleri Sakarya Meydan Muhaberesi´nde şehit olan öğrenciler için anma programı düzenledi. 
Kayseri Lisesi Kampüsü´nde düzenlenen tören, çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından konuşan Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunlar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Savruk, "Sakarya Meydan Muharebesi´nin yıldönümü şuanda ülkemizin içerisinde bulunduğu durum ve geçirdiği süreçten dolayı daha düşük dozda programlar ile kutlanmaktadır. Bildiğiniz gibi Sakarya´da bu millet vatanı kurtarma yolunda ilk ve en önemli adımı atmıştır. Sakarya´da kazanılan zafer Türk ordusunun 1 yıl sonra kazanacağı kesin zaferin başlangıcı olmuştur. Burada kazanılan ruhla milletimiz, Kurtuluş Savaşı´nın zaferle sonuçlandırmış, Cumhuriyet´in temellerini bu savaşla atmıştır. Önemli bir dönemeç olan Sakarya Meydan Savaşı, Kayseri içinde önemli bir yere sahiptir. Bu yüce okulumuzun o zaman ki öğrencileri çocuk yaşlarında vatanını kurtarmak için okullarını bırakmış, kilometrelerce uzakta Sakarya kıyılarında şehit olmuşlardır. Bizlere aynı okulda okumak gururunu böylece yaşatmışlardır" ifadelerini kullandı.
Taş Mektep Filmi´nin yapımcısı Galip Güner de, Taş Mektep-2 filminin hazırlandığını söyleyerek, "Taş Mektep projesi bizi çok heyecanlandıran bir projeydi. İlk Taş Mektebi çektiğimiz zaman çok mutlu olduk. Çünkü oradaki bizim kendi düşündüğümüz şey, bu vatan kolay kurtulmadı sözü ile yola çıktık ve 63 öğrencinin yaşadığı, daha yolda çilelerinin başladığı bir yolculuk vardı. Sonunda hepsi şehadete ulaştı. Bir sürü devlet adamı çıkaran bu okulun filmini yapmak bizim için çok iyiydi. Birinci filmde eksikliklerimiz oldu. Şuan yenisini hazırlıyoruz" diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı