TAŞ OYMACILIĞI’NA ERASMUS KAPSAMINDA HİBE KREDİ

TAŞ OYMACILIĞI’NA ERASMUS KAPSAMINDA HİBE KREDİ

MİMARİ TAŞ OYMACILIĞI PROGRAMI HİBE ALMAYA HAK KAZANDI

Olgunlaşma Enstitüsü Koordinatörlüğü’nde, Erciyes Üniversitesi ile Emre Taş Madencilik A.Ş ortaklığıyla gerçekleştirilecek olan Mimari Taş Oymacılığı Projesi, Erasmus + KA 202 Mesleki Strateji ortaklık programı çerçevesinde 181 bin 91 Euroluk bütçesine hibe kredi almaya hak kazandı… Proje ortaklarının katılımı ile gerçekleştirilen tanıtım toplantısında projenin detayları ve yabancı ortakları ile ilgili bilgiler verilip proje ilimiz kamuoyuna tanıtıldı.

Programın tanıtım toplantısı Olgunlaştırma Enstitüsü'nde gerçekleştirildi… Erciyes Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve  İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’ de iştirak ettiği tanıtım toplantısında projenin detayları ile ilgili bilgiler veren yetkililer 233 proje arasından 181 bin 91 Euroluk bütçesi ile hibe alan tek proje olduğunu ve 2021 yılında tamamlanacağını vurgulayarak şunları kaydettiler…  “2019 yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus + Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar (KA202) faaliyeti kapsamında sunularak 'Mimari Taş Oymacılığı Programı' desteklenmeye değer bulunmuştur. ARSCAP projesi başvuruda 233 proje arasından 181 bin 91 Euroluk bütçesi ile hibe almıştır. Ayrıca başarılı bulunan 35 adet proje teklifi içerisinde MEB'e bağlı 4 orta öğretim kurumundan birisidir ve Kayseri Milli Eğitim bünyesinde 2019 yılında aynı başlıkta hibe almaya değer gören tek projedir. Projemiz; 03.11.2019 tarihinde başlayıp 02-11-2021 tarihinde sona erecek olan 24 aylık süre içerisinde 4 farklı Avrupa ülkesinden 6 ayrı kurumdan oluşan uluslararası bir konsorsiyum ile gerçekleştirilecektir. Projenin amacı; günümüz koşullarına bakıldığında Türkiye'de köklü bir tarihe sahip olmasına rağmen Mimari Taş Oymacılığı eğitimi sınırlı eğitim kurumlarında verilmektedir. Mevcut müfredatın günümüzün sektörel ihtiyaçlarını karşılamak için yetersiz olduğu anlaşılması, bununla beraber teknik materyaller, fiziksel alanlar ve deneyimli akademisyenlerin eksikliği programın yetersiz olmasının bir başka nedenidir. Projemiz Anadolu ve dünya kültürel mirasının tarihi dokularını atölye çalışmalarına dönüştürebilen ve sektördeki mimari taş oymacılığı ustasını Avrupa düzeyinde eğiten kalifiye ve profesyonel mesleki eğitim öğretmenlerinin, usta öğreticilerinin ve taşçıların sayısını artırmayı hedeflemektedir. Bu bağlamda amacımız Mimari Taş Oymacılığı eğitimi için yeni ve güncellenmiş bir müfredat ve eğitim materyali tasarlayarak eğitimciler, olgunlaşma enstitüleri, meslek yüksek okulları, mesleki eğitim merkezleri, halk eğitim merkezleri, maden ve taş işçiliği sektörü ile bu sektörde kendilerini geliştirmek isteyen ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda daha yetkin olmak isteyen bireylere ulaşmaktır".

Proje Ortaklarından Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış’ da  Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü koordinatörlüğünde yürütülen böyle bir projenin kabul olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hele hele taş oymacılığı ile ilgili eğitim verilecek bu projede gelmiş geçmiş en büyük mimar olan Mimar Sinan'ın memleketinde bunun yapılması bizim için ayrı bir gururdur. Erciyes Üniversitesi olarak biz hep şunu söylüyoruz; 'biz kampüste üniversite değil sahada üniversite olacağız' diye. Bu proje de bunlardan bir tanesi. Özellikle yurtdışı, yurtiçi paydaşların olduğu, Erciyes Üniversitemizin de içerisinde olduğu ortak proje inşallah daha nice projelerin öncüsü olacağına inanıyorum. Hep birlikte daha fazla proje başaracağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir diğer ortak İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ise  "Olgunlaşma Enstitüsü bizim gözbebeği kuruluşlarımız. Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü de geçmişi geleceğe taşıma noktasında çok önemli görev ifa ediyor. Ülkemizde biraz ihmal edilmiş ama aslında Osmanlı ve Selçuklu'dan gelenlerin yaşatılması, günlük hayatta kullanılabilmesi üzerine gerçekten çok muhteşem bir proje. Projeyi hazırlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu projenin sadece uygulanabilirliği aynı zamanda geleceğe de taşınması üzerine bir yapı kurulmuş. Erciyes Üniversitemiz de şehrimizin gözbebeği. Rektörümüzle sürekli işbirliği halindeyiz. Birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. İnşallah sonuçlarını da hep beraber görürüz" değerlendirmesinde bulundu.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı