TAŞHAN VE ÇEVRİL MAHALLESİ’NDE KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

TAŞHAN VE ÇEVRİL MAHALLESİ’NDE KAZI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kocasinan ilçesine bağlı Taşhan ve Çevril Mahalleleri etrafında bulunan 7.5 milyon yıllık fosilleri arama çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor.

Kocasinan ilçesine bağlı Taşhan ve Çevril Mahallesinde ve Yamula Barajı kıyılarında Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile yapılan kazı çalışmalarında daha önce 7.5 milyon yıllık fosiller bulundu. Bazı fosillerin de dünyanın tek parça halinde en büyük fosilleri olduğu tescillendi. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Bilimsel Kazı Başkanı Prof. Dr. Okşan Başoğlu’nun başkanlığında yapılacak kazı çalışmaları bu sene de yeni örnekler bulunması için devam ediyor.

İklim koşullarının el verdiği sürece yeni örnekler bulmak için çalışmalara odaklandıklarını vurgulayan Uzman Antropolog Ömer Dağ söz konusu kazı çalışmalarına dair yaptığı değerlendirmede “Bu senede Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile tekrardan çalışmalarımıza başladık. Bugün alanımıza konteyner indirdik. Malzemelerimizi buraya getirdik. Önceki yıllara bakarsak, kazılarımıza Mayıs aynın sonunda başlayıp, Kasım ayının ilk haftasına kadar süren kazılarımız olduğunu hatırlıyorum. Ancak Ekim ayı gibi genel olarak kazı çalışmalarımız biter. Ondan sonraki dönemde laboratuvar çalışmalarımız başlıyor. Biz burada çıkardığımız fosilleri Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak olan müzede sergilenmesini istiyoruz. Sergilenmesi önemli çünkü Türkiye yani Anadolu coğrafyası Avrupa ve Asya’nın geçiş güzergahı burada bulunan örnekler eşsiz örnekler çok güzel örnekler. Birçok bilim insanının dikkatini çekiyor” ifadesini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi