TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR EKONOMİ CAN BULUYOR.

TAŞLAR YERİNDEN OYNUYOR EKONOMİ CAN BULUYOR.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından finanse edilen 2011 yılı Jeotermal ve Madencilik Mali Destek Programı kapsamında Sızır Madencilik tarafından hazırlanan ve hibe almaya hak kazanan ‘Taşlar Yerinden Oynuyor, Ekonomi Can Buluyor’ pr

Bir restoranda düzenlenen ‘Proje Tanıtım, Hibe ve Destekler’ konulu seminere Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, Sızır Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Oğuz Güngör ve çok sayıda davetli katıldı.
Seminerde açılış konuşması yapan Sızır Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Oğuz Güngör, “Projemiz var olan maden kaynaklarının değerlendirilebilirliğini artırarak bölgemiz gelirlerinin artırılması hedefine ulaşmak için maden kaynaklarının değerlendirilmesi önceliğine hizmet etmiştir. Teknolojik üretim tesisine sahip olmadığımız için kalsit ürününü ekonomik olarak üretememekte iken projemiz kapsamında maden kalitemizi artırmak için AR-GE bölümü kurulmuş, kaliteli ürün çıkardığımız için doğal olarak pazardaki payımız yükselmiştir. Artan müşteri taleplerini karşılamak içinde yeni makine ve ekipman alımı yapılarak yeni ve teknolojik konkasör tesis kurulumu ile üretim kapasitesi ve kalitesi arttırılarak ve daha fazla personel istihdamı gerçekleştirilmiştir” diye konuştu. ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ise, “Proje bütçesi 538 bin 615 TL olup, yüzde 50 hibe alınmaktadır. Proje süresi 12 ay, 28 Şubat 2012’de başladı ve 28 Şubat 2013 tarihinde sona erecektir. Sızır Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şirketi gibi 120 tane desteklediğimiz proje var. Toplam mali destek miktarı 35 Milyon TL’dir. Bu senede yeni çıktığımız mali destek kapsamında 20 milyon TL’lik mali destek daha bölgede kullandıracağız. 170-180 projeye destek vereceğiz. Bu da 100 Milyon Dolar yapıyor. Madenciliğe destek veren ajansız” şeklinde konuştu.

"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık