TBMM ÇÖLYAK HASTALIĞI ARAŞTIRMA KOMİSYONUNDAN

TBMM ÇÖLYAK HASTALIĞI ARAŞTIRMA KOMİSYONUNDAN

VALİ KAMÇI´YA ZİYARET

Çölyak Hastaları ve yakınlarının sorunlarını ve taleplerini yerinde tespit etmek amacıyla düzenlenen program kapsamında ilimize gelen TBMM Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ve üyeler Vali Kamçı´yı ziyaret etti.

Makamda misafirlerini ağırlayan Vali Kamçı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, komisyonun ilimizde yaptığı program kapsamında hastalara ve ailelerine yararlı olacak bilgiler toplayacaklarına inandığını ifade etti.

Bundan on yıl öncesine gidildiğinde çölyak hastalarının büyük sıkıntılar çektiğini ifade den Vali Kamçı, mecliste kurulan komisyonun yapacağı çalışmalar neticesinde hastaların ve yakınlarının sıkıntılarının giderileceğine inandığını belirtti.

Çölyak hastalarının birer engelli vatandaş olarak kabul edildiğini ifade eden Vali Kamçı, bu hastalarımıza ve yakınlarına yardımcı olmanın Devletimizin görevi olduğunu vurguladı.

Çölyak Hastaları ile ilgili son toplantının ilimizde yapılmasının mutluluk verici olduğunu ifade eden Vali Kamçı, misafirleri ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TBMM Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili İsmail Tamer yaptığı konuşmada, yaklaşık dört aydır komisyonun çalıştığını ifade ederek, bu süre içerisinde çölyak hastalığı ile ilgili problemleri tespit ettiklerini söyledi.

On yıl öncesine kadar glütensiz gıdaların ülkemizde üretilmesi ve bu gıdalara ulaşılmasında büyük zorluklar çekildiğini ifade den Komisyon Başkanı Tamer, son yıllarda Türk firmalarının glütensiz gıda üretimi konusunda önemli bir yol kat ettiğini belirtti.

Komisyon üyeleri Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri´nin de hazır bulunduğu ziyarette Vali Kamçı, komisyon üyeleri ile bir süre sohbet etti.

25-27 Aralık tarihleri arasında ilimizde düzenlenen program kapsamında Vali Süleyman Kamçı ve komisyon üyeleri son olarak değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda program dâhilinde yapılan çalışmalar değerlendirilerek, oluşturulan raporlarda çölyak hastalarının ve ailelerin sıkıntılarının tespit edildiği belirtildi.

Toplantıya Vali Kamçı, TBMM Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Komisyon Katip Üyesi Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Komisyon Üyeleri Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ile Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çölyak dernek başkanları katıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”