TBMM BAŞKANVEKİLİ YAKUT,

TBMM BAŞKANVEKİLİ YAKUT,

TEŞKİLATLAR İLE HELALLEŞTİ

AK Parti`nin 3 dönem kuralına takılan, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, şimdiye kadar verdikleri destekten dolayı teşkilatları ziyaret ederek helallik istedi.

Yakut, helalleşmek için geldiği Melikgazi İlçe Teşkilatında, Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu ve teşkilat mensupları tarafından karşılandı. Burada teşkilat mensuplarına hitap eden Yakut, teşkilatlarla helalleşme anlamında bir araya geldiğini söyledi. AK parti`nin büyük bir aile olduğuna dikkat çeken Yakut, şunları kaydetti… "Helalleşme şu anlamda değil! Milletvekili olduk. Allah razı olsun. Tüm teşkilatlarımız o günden bu tarafa çalıştı. Vatandaş oy verdi. Yardımcı olabildiklerimize yardımcı olmaya çalıştık. Yaptık yada yapamadık. Bu anlamda değil. Kişiler karşılaştıkları yada birbirlerinin yüzüne baktığı zamanlarda, en azından birbirlerinde hakları var. Aynı zamanda Dünya`nın en büyük Sivil Toplum Örgütüyüz ve en büyük ailesi haline geldik. Neden bir aileyiz? Aynı duygu ve düşünceleri taşıyan, aynı fikir birliği içerisinde olan bu düşünceleri de geçmişten, geleceğe taşımak isteyen insanların bir araya geldiği ve partiyi kurduğumuz günden bu tarafa badireleri ve zorlukları da yene yene geldiğimiz için bir aileyiz. İnşallah bu 10. seçimde de yine Türkiye`de, en yüksek oyu alarak iktidara geldiğimiz bir süreç. Bu sürece geriye doğru baktığımızda, Partimizde fiziki anlamda çok büyük değişiklikler oldu. Bizim geldiğimiz dönemde bu günkü Türkiye kıyasladığımızda, nereden nereye dediğimizde, hangi konumdaydık, nereye geldik çok net bir şekilde ortaya çıkıyor. Tabii bu mücadeleyi de hep birlikte verdik. Hepinizin hakkı var. O yüzden hakkınızı helal edin diye geldim. Benden yana hakkım helal olsun"

Bazı güçler tarafından 2 aydan bu tarafa psikolojik bir harekat başladığına da vurgu yapan  Yakut, sözlerini şöyle sürdürdü… "İktidara geldiğimiz günden bu tarafa, AK Parti`yi iktidardan uzaklaştırmak isteyen üst akıl, gezi ve değişik olaylarla beceremediklerini bu seçimde nasıl yapalım diye düşündüler. Öyle zannediyorum ki, oturdular kararlaştırdılar. Şimdi mecliste 4 tane siyasi parti var. AK Parti, MHP, CHP birde HDP var. Biliyorsunuz HDP iki dönemden bu tarafa milletvekilleri ile bağımsız temsil edilmekte. Yüzde 10 barajından dolayı şimdiye kadar parti olarak seçimlere girememişti. HDP parti olarak seçimlere gittiler. 2 aydan bu tarafa yapılan kamuoyu araştırmaları, sanki HDP barajı aştı. Yüzde 11-12-13`ler. Buradaki gerekçe şu; niye yapıyorlar bunu çünkü yaptıkları hesapta, CHP`nin oyu 5 puan artsa, netice değişmiyor. MHP`nin oyu 5 puan artsa netice değişmiyor. Ancak HDP`yi, CHP`den başka partilerden bütün zorlamalara rağmen,  AK Parti`den oy aldırmak sureti ile barajı açtırabilirlerse, o zaman bizim, AK parti`nin mecliste anayasayı değiştirip, değiştirmeme konusundaki sayısını etkilemek için yapıyorlar. Ama buna üst akıl karar vermiş. Türkiye`deki ve içerdeki iş birlikçileri ile, sabah kalktığımızda çeşitli gazete ve kamu oyu araştırmalarında AK parti sanki düştü gibi gösteriyorlar. Arkadaşlar böyle bir şey yok. İnşallah 7 Haziran akşamı, şimdiye kadar 9 seçimde nasıl oyumuzu yüzde 35`lerden 45`lere, 50`lilere kadar getirmişsek, inşallah tek başımıza anayasayı değiştirecek şekilde yine oyumuzu alacağız. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Çünkü, 2023 vizyonu diye ortaya koyduğumuz vizyonu gerçekleştirip, büyük Türkiye hedefine 2023 de ulaşmak. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Biz bir davaya geldik. 2023 vizyonumuzu gerçekleştirmek için milletvekili olsak da, olmasak da değişik platformlarda inşallah siyasete devam edeceğiz."                               

Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu da, yolun ve gönüllerin bir olduğunu belirterek, "Aynı amaç için teşkilat olarak elimizden ne geliyorsa şimdiye kadar ne yaptıysak, bundan sonrada 2023 vizyonu için yapmaya hazırız. Heplikte 2023`e ve daha ilerilere daha mutlu, refah seviyesi daha yüksek bir Türkiye`ye ulaşmak istiyoruz. Bizden yana hakkımız helal olsun. Helalleşirken de vedalaşmıyoruz. Bu parti bizim partimiz. Önümüzdeki seçimlerde burada birilerinin milletvekili olup, olmaması önemli değil. Türkiye`nin Orta Doğu da ve Dünya da var olup, olmaması önemli." Değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Melikgazi ilçe teşkilatı, TBMM Başkan vekili ve AK parti Kayseri Milletvekili için hazırladığı pastayı birlikte kestiler.  



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı