TDP ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE TRAFİĞİ ANLATTI

TDP ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE TRAFİĞİ ANLATTI

ÖĞRENCİLER HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, ´Trafikte Eğitimli Çocuklar´ Projesi kapsamında Birlik Mensucat İlkokulunda öğrencilere trafik eğitimi verdi. Maskot ´Güven´ abide çocuklara trafikle alakalı boyama kitapları dağıttı.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü TDP Şube Müdürlüğü ekipleri, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında koordine edilen Trafikte Eğitimli Çocuklar Projesi kapsamında Birlik Mensucat İlkokulunda öğrenciler ile buluştu. Proje kapsamında ilkokul öğrencilerine slaytlar eşliğinde trafikte dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgiler veren ekipler, çocukları hem bilgilendirdi hem de eğlendirdi. TDP´nin maskotu olan Güven abide, öğrencilere hediyeler dağıttı.
Proje hakkında bilgiler veren TDP Şube Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Murat Kalpakçı, ?Öğrencilere yönelik Trafikte Eğitimli Çocuklar Projesi´ni yürütüyoruz. Bu proje kapsamında çocuklarımıza basit trafik kuralları ve günlük hayatta alınabilecek basit güvenlik önlemlerini anlatarak güvenli bir toplumun geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın büyüklerine örnek olması açısından emniyet kemerinin önemine özellikle vurgu yapıyoruz. Çünkü bu küçükken elde edilen bir alışkanlıktır. Küçükken edinilen alışkanlıklar kişilerin geleceğine yönelik olumlu katkıları oluyor. Bunların yanında çocukların okullarına geliş ve gidişlerinde alması gereken önlemler toplumumuz için çok önemlidir. Bu konuya özellikle eğiliyoruz. Programın devamında da çocuklarımıza anlattıklarımızın pekiştirilmesi için boyama kitabı yaptırdık ve bu basit trafik kurallarını boyayarak daha iyi öğrenmeleri açısından önemli buluyoruz. Toplumumuzda çocuklarımıza bir maalesef bir polis korkusu oluşturuluyor. Ebeveynlerimiz çocuklarımızı polis ile korkutma yoluna gidiyorlar. Bunu yenme açısında da yapmış olduğumuz bu proje gayet olumlu sonuçlar doğuruyor." diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı