TED KAYSERİ KOLEJİ

TED KAYSERİ KOLEJİ

YENİ BİNALARINI EĞİTİME AÇTI?

Ted Kayseri Koleji yapımı tamamlanan Anaokulu ve Ortaokul binaları ile Atatürk Spor Merkezi´ni törenle eğitime açtı? Açılış töreninde konuşan Ted Kayseri Koleji Vakfı Başkanı Ömer Özbakır ?Bu okulun 53 yıllık misyonu Atatürk İlkelerine bağlı; Cumhuriyeti´ne, Devleti´ne, Milleti´ne bağlı, milletinin değerleri ile barışık ama aynı zamanda derinlik sahibi yani dünyayı da anlayan ve günlük hayatını aksettiren insanlar yetiştirmektir.? değerlendirmesinde bulundu?

TED Kayseri Koleji yerleşkesinde gerçekleştirilen açılış törenine Vali Yardımcısı Nail Anlar, Ak Parti Milletvekilleri Taner Yıldız ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç, Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dursun Ataş, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, İyi Parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt,Kocasinan Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Kocasinan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Cumhur İttifakı Melikgazi Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke,Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ile yöneticiler hazır bulundu.

Programın açılışında konuşan Ted Kayseri Koleji Vakfı Başkanı Ömer Özbakır yaptığı açılış konuşmasında kar amaçları olmadan eğitim verdiklerini, elde edilen gelirin yeni eğitim kurumlarını yapımında kullanıldığını vurgulayarak şunları kaydetti? ?TED Kayseri Koleji 53 yıllık kurulmuş olduğu yerde bulunuyor. Önemli olan kurumsal olarak buradayız. Sadece binalar değil TED farkıyla da TED anlayışıyla buradayız. TED farkı anlayışı nedir derseniz; Atatürk ilkelerine bağlı Cumhuriyeti´ne, Devleti´ne, Milleti´ne bağlı, milletinin değerleri ile barışık ama aynı zamanda derinlik sahibi yani dünyayı da anlayan ve günlük hayatını aksettiren insanlar yetiştirmektir. Bu okulun temel misyonu budur ve 53 seneden beri bu misyon başarıyla yerine getirilmektedir. Bugün burada katılımcı olarak bulunan pek çok protokol üyesi ya kendileri ya çocukları bu okuldan mezun olmuştur. TED Kayseri Koleji Kayseri´nin en eski ve özel okuludur. Burası bir vakıf okuldur ve yönetimi TED Genel Merkezi ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından seçilmiş yöneticiler yürütülmektedir Bu bakımdan kar amacı olmayan bir okul olarak Kayseri´ye hizmet ediyoruz. Kar amacı yok çünkü kazandığımız her kuruşu biz eğitime harcıyoruz. Bugün bu okulda 1400 e yakın öğrencimiz var ve bunların da yüzde 15´e yakını burslu olarak okuyor. Buna milli eğitim bursu ve başarı bursu dahil ama çok önem verdiğimiz Türk Eğitim Derneği´nin 10.000 meşale kapsamındaki öğrencilerimiz de bu okulda okuyor. Biz bundan gurur duyuyoruz. Bu yönetim Kurulu´nun görevi 1 Nisan itibarıyla sona erecek. Bu yönetim kurulumuzun düzenlemiş olduğu Son tören ve son hizmet. Elbette aramızda bazı arkadaşlarımız göreve devam edecek kurumun sürekliliğini devam ettirmek için bazı arkadaşlarımız da görevi yeni gelecek arkadaşlarımıza devredecek. Ted´in geleneği budur ??

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu´ da konuşmasında?Biz Türk Eğitim Derneği olarak 41 okulumuzda kendi üstümüze düşeni yapmaya gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bizim tüzüğümüz de yazıyor bu ülkenin, bu milletin çocuklarına sahip çıkın diyor. Biz burs eşittir para olmayan burs eşittir gelecek olan ama bu ülkenin yoksul çocukların önündeki duvarları yıkacak olan eğitim düzenlemelerine ve desteğini gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Türk Eğitim Derneği olarak herkes dershaneden çekinirken bu ülkelerde Dershane Sistemi ile mücadele ettik ve bugün de başka bir mücadeleyi Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ile sistemi hazırlayan okulların dershane olmasının önüne geçmesi için çalışıyoruz. Çünkü esas olan okuldur esas olan Müdürdür, öğretmendir? ifadesini kullandı?

Melikgazi Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç´da ?Eğitimi önemseyen kıymetini bilen bir yerel yönetici ekibi olarak sizlere hizmette kararlıyız. Ted Kolejimizin dik duruşunu asla göz ardı etemem. 15 Temmuz ve sonrasındaki eğitim politikalarını yakinen biliyorum.Nitelikli eğitim en önemli konu, geleceğe yönelik olarak ışık saçan bilişim çağında kendisini yetkinleştiren yabancı dili çok çok önemseyen böyle kurum ve kuruluşlarımızın artması lazım.? Değerlendirmesinde bulundu?

Vali Yardımcısı Nail Anlar´ da ?Genç nüfusumuzu ne kadar iyi eğitebilirsek geçmişte kaybetmiş olduğumuz eğitim ve ekonomik yarışı kazanma imkanına yeniden sahip oluruz? dedi.

Ak Parti Milletvekili Taner Yıldız´da eğitime kazandırılan tesislerin hayırlı olması temennisinde bulunarak ? Eğitim camiamızın insan odaklı olması gerektiğine vurgu yapmak istiyorum. Çünkü Türkiye yalnızca ekonomisiyle, idaresiyle, sosyal yapısıyla, spor faaliyetleri değil beyniyle kalbiyle beraber büyüyor? şeklinde konuştu?

Konuşmaların ardından TED Kayseri koleji vakfı okulları bünyesinde hizmete verecek olan Atatürk spor merkezi, Anaokulu ve Ortaokul binalarının açılışları protokol mensuplarınca gerçekleştirildi.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı