TEKDEN HASTANESİNDEN DİYABET SEMİNERİ

TEKDEN HASTANESİNDEN DİYABET SEMİNERİ

Tekden Hastanesi Diyabet Günü dolayısıyla seminer düzenledi. Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda düzenlenen seminere Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, Erciyes Üniversitesi Rektörü Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi Tıp

Seminer öncesi açıklama yapan Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, “Bildiğiniz gibi bu hafta Diyabet haftası. Bizlerde sosyal sorumluluk projesi kapsamında Tekden Hastanesi olarak böyle bir görev üstlendik. Halkımıza karşı sorumluluğumuzun gereği, toplumu bilinçlendirmek maksadıyla şuana kadar yaptığımız toplantıları bugünde yapmaya gayret ediyoruz. Bugün inşallah böyle bir programda diyabet hastalarını bilgilendirme çabası içerisinde olacağız. Diabetin çok hızla ilerlediğini biliyoruz. Gerçekten toplumumuzu tehdit eden boyutlarda eğer bilinçsiz bir durum olur ise bu diyabetin çok daha olumsuz noktalara gidebileceğini gösteriyor. Bilinçli olunursa diyabetten korkulmayacağını biliyorum” ifadelerini kullandı.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Kürşad Ünlühızarcı ise, “Bugün diyabet günü. Türkiye’nin aşağı yukarı her ilinde çeşitli aktiviteler yapılıyor. Sayın Kemal Tekden’de böyle bir aktivite yapmayı düşündüklerini, vatandaşlarımıza bir bilgi verme imkanı olup olmayacağını sorunca seve seve kabul ettik. Bu bir sosyal sorumluluk ve bunun gereği için üzerimize düşen görevi yapalım dedik. El ele vererek diyabet gibi toplumu çok ciddi etkileyen, hele bir takım olumsuzluklar ortaya çıktığında aileleri olumsuz etkileyen bir sorun için bir şeyler yapmak çok önemli. İnşallah buradan çıkan vatandaşlarımızın akıllarında bir şeyler kalır, faydalı olur” diye konuştu.


Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı