TEKNOLOJİK BAĞIMLILIĞI ENGELLEMEK İÇİN

TEKNOLOJİK BAĞIMLILIĞI ENGELLEMEK İÇİN

TÜRK DÜNYASI HAFIZA KARTLARI?

Kızının talebi üzerine piyasada ahlaki ölçütlere uygun hafıza kartları bulamayan Erciyes Üniversitesi Okutmanlarından Süleyman Aydın üzerinde Türk Dünyası motiflerinin yer aldığı kendi hafıza karlarını üretti? ?Türk Dünyası Hafıza Kartları´ ismi verilen oyun karları ile çocukların eğlenirken aynı zamanda kendi öz tarihlerine dair bilgilerde edineceğini vurgulayan Aydın haber ekibimize yaptığı değerlendirmede ?Türk Dünyası Hafıza Kartları Teknolojik bağımlılığa önemli ve zevkli bir engeldir ve Türk´ün güncel dünyasını hatırlatır? ifadesini kullandı?
Her yaşdan insanda dikkat dağınıklığını (dikkat eksikliğini) giderme amacı güden, çocuklardaki konsantrasyon sorununu çözmeye yardımcı olan, el-göz-düşünce koordinasyonunu güçlendiren hafıza kartları giderek yaygınlaşıp aranır hale gelirken, piyasadaki mevcut kartlar içinde içerdiği görseller ahlaki nitelikleri taşımadığı için kendi hafıza kartlarını oluşturan Erciyes Üniversitesi Okutmanlarından Süleyman Aydın üzerinde Türk Dünyası´na ait motif ve bayrakların yer aldığı ve ?Türk Dünyası Hafıza Kartları´ adını verdiği oyun materyallerinin hikayesini ve detaylarını haber ekibimize anlattı? ?Bu bir hafıza oyunu aslında oyun kelimesini çok fazla kullanmak istemiyoruz ama neticede bir oyun. Piyasada çok fazla bulunan küçüklerin bildiği büyüklerin bilmediği bir oyun türü aynı zamanda televizyondaki bir doğa programında da çok sık müracaat edilen bir oyun. Bu oyunda esas olan ters çevrilmiş ve çift olan görseli eşleştirmektir. Oyunu biz yeni icat etmiş değiliz. Bu uygulamada bizim yaptığımız yenilik ise şu, yaptığımız oyunun içeriğini değiştirmek oldu. Biz bu kartlara Türk Dünyası bayraklarını yerleştirdik ve bununla uğraşanlara bu bayrakları eşleştirmelerini istedik. Bu uygulama tek kişi oynanabileceği gibi iki kişi ya da grup halinde de oynanabilir. Bizim elimizde var olan kart maketlerimizde 25 Türk Dünyası ülke ya da özerk topluluğun bayrakları yer alıyor. 50 kart var, bu 50 kartı eşleştirmek kolay değil zeka işi. Uğraşan dostlar çok beğendiler. Bu kartları yaparken çıkış noktamız çocuklara geliştirici zeka ürünü oyuncaklar yapmak. Aslında benim kızım benden oyun kartı istemişti, piyasada güvenebileceğim bir oyun kartı bulamadığım için kızıma oyuncak yaptım. Ticari kaygı gütmediğimiz için çok fazla dağıtım noktamız yok ama bizden isteyen kimi kitapçı dostlarımız tedarik etti orada bulabilirler?
Öte yandan Aydın sözlerinin sonunda bu kartlardan önemli bir miktarı önümüzdeki günlerde Kazakistan ve Kırgızistan´a gerçekleştirilecek olan ziyarette yanlarında götürerek oradaki akraba topluluklara dağıtacaklarını da sözlerine ekledi?
HABER: C.ÜSTEN



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı