TEKNOPARK HİSSE DEVİRLERİ

TEKNOPARK HİSSE DEVİRLERİ

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ DOSYASI´NA EKLENDİ..


Erciyes Üniversitesi Teknopark A.Ş.´ya ait hisselerin Fahrettin Keleştemur´un rektörlüğü döneminde komik denilecek rakamlar karşılığında Melikşah Üniversitesine devredilmesi ve Erciyes Teknopark A.Ş´ye Ar-Ge faaliyetinde bulunan akademisyenlerin konaklaması için ruhsat verilen alana hukuka aykırı bir şekilde kız yurdu yapıldığı iddiaları ?Paralel Mücadele´ kapsamında Melikşah Üniversitesi´ne yönelik olarak yürütülen soruşturmaya dahil edilerek yeniden mercek altına alındı?
Fetullahçı Terör Örgütü -Paralel Devlet Yapılanması ana davası soruşturması kapsamında, örgütün üniversiteler içindeki kirli tezgâhları da bir bir ortaya çıkıyor. Hacettepe Teknokent´in ardından Erciyes Teknoprak A.Ş de mercek altına alındı.
Paralel yapıya yakın bazı şirketler, aileler ile Melikşah ve Erciyes üniversitelerinin de de içinde yer aldığı paralel yapı dosyasına ilişkin soruşturma derinleştirildi. Dosyada, Fahrettin Keleştmur´un rektörlüğü döneminde Erciyes Üniversitesi teknopark´na ait hisselerin Melikşah Üniversite´sire komik bir rakama devredildiği, devir işlemine karşı çıkan akademisyenlerin uzaklaştırıldığı kamunun zarara uğratıldığı vurgulanırken Erciyes Teknopark A.Ş´ye Ar-Ge faaliyetinde bulunan akademisyenlerin konaklaması için ruhsat verilen alana hukuka aykırı bir şekilde kız yurdu yapıldığı iddia edildi?
Bütün bu iddialarla ilgili belge ve bilgilerin adli ve idari mecilerin talebi üzerine Emniyet kanalı ile toplanarak Paralel Mücadele kapsamında devam eden Melikşah Ünüversitesi doayasına eklenip, derinlemesine inceleme altına alındığı öğrenilirken , konu ile ilgili olarak yaygın medya da çıkan haberlerde Erciyes Teknopark´ın Twitter´da paralel yapının psikolojik operasyon hesabı Fuat Avni´ye destek verdiği iddiası da mercek altına alındı.
Dosyada, Erciyes Üniversitesi´ndeki bazı profesörlerin Fetullahcı Terör Örgütü ile yakınlığına dikkat çekilerek, "Bazı hocalar 17 Aralık sonrası cemaate, yanında oldukları yönünde mesajlar yollamıştır" denildi.
Erciyes Teknopark´ın Fuat Avni hesabının merkezlerinden olduğu öne sürülen haberlerde "Paralel yapının adamlarına üniversitede yer açmak için bölümlere genelge yollanarak karşı olanları elemek için fişleme yazıları yazıldı" iddiaları dillendirildi?
Yine aynı kapsamdaki incelemelere göre ?Bazı teknokentlerde üst kullanım hakkı yoluyla milyonlarca liralık krediler de kullanıldı. Paralel yapıya yakın şirketlere üst kullanım hakkı verildi. Teknoparklar içindeki araziler ipotek edilerek alınan kredilerden paralel yapıya da bağışta bulunuldu? ifadeleri yer aldı?.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor