TEKNOPARK ORAN KALKINMA AJANSI´YLA

TEKNOPARK ORAN KALKINMA AJANSI´YLA

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI ...

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI...

Erciyes Teknopark A.Ş. ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı  ?Benim İşim Girişim? sloganıyla yola çıkan üniversiteli öğrencilerine, bütçe ve danışma desteğinde bulunmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında düzenlenecek ?Benim işim girişim? yarışması kapsamında ön elemeyi geçen herkese girişimcilik üzerine bir dizi eğitimler verilirken başarılı olan 10 ekip ilk ürünlerini üretebilmeleri için en fazla 5 bin TL destek verileceği bildirildi.

Erciyes Tekno Park´da imza altına alınan  protokolle ilgili açıklama yapan  Erciyes Teknopark A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Doğan Teknopark´ın, kuluçka merkezinde genç girişimciler teknoloji tabanlı ürünler üretme konusunda destek verdiğini belirterek şunları kaydetti? ?Bizim burada yürüttüğümüz ciddi çalışmalar var. En son geçen hafta bu konuda öğrencilerimize tanıtım programı yaptık. Bu hafta TÜSİAD gençlik gelerek burada yine kendileri bu kapsamda yürüttükleri bir yarışma hakkında bilgi verdiler. Öğrencilerimize çağrı yaptılar. Bunun da önemi şuydu. Geçen sene Türkiye´de bu alanda? Bir Fikrim Var? diyerek başvuranlar arasında Kayseri en çok başvuru yapan 3. İldi. Bu onlarında dikkatini çekti ve bu sene yarışmanın açılışını Kayseri´de yapmaya uygun buldular. Bugünde ORAN Kalkınma Ajansı´yla bu konuda Kayseri´de benzer bir yarışmanın imza törenindeyiz. Bununla ilgili kısaca bilgi vermek istiyorum. Burada biz hedef kitle olarak bir fikrim var diyen üniversite öğrencilerini hedefliyoruz. Onlara diyoruz ki eğer fikriniz varsa gelin, fikrinizi bize sunun. Tabi bu fikirlerin teknoloji tabanlı ürünler olması gerekir diyoruz. Yenilikçi, genç girişimleri ortaya çıkarmak istiyoruz. Gençlerin yaşadığı en büyük sorun bütçe sorunu. Biz bunları sağlamaya çalışacağız. Bununla ilgili ORAN Kalkınma Ajans´ı çok ciddi ve önemli bir adım attı. Sermaye ve danışmanlık konusunda katkı bulunmak istedikleri belirttiler ve bunu da bir yarışma çerçevesinde gerçekleştirmek istediklerini belirttiler. Bu yarışma neticesinde 10 tane aday burada düşüncesini prototipe dönüştürmeye çalışacak. Bunlardan da en başarılı 3´üne en büyük destek sağlanacak. ?

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci´de  Erciyes Teknopark  A.Ş. ile geçtiğimiz yıllarda da çalışmalar yaptıklarını belirterek, ?Özellikle Sera olarak isimlendirdiğimiz kuluçka merkezinin gelişme aşamasında diğer eğitim ve benzeri faaliyetleri ajans olarak desteklemeye çalışmıştık. Yine yapılan görüşmeler neticesinde Sera´nın biraz daha geliştirilmesi, gerek eğitim anlamında gerek proje başvurularında gerekse de başvuran projelerin prototipleme aşamasında bir ihtiyaç olduğunu gördük. Bu anlamda Erciyes Teknopark ile bir iş birliği protokolü imzalamaya karar verdik. 23 Ekim´de ?Benim İşim Girişim? ismiyle açılacak olan yarışmaya tüm üniversite öğrencilerinin başvurularını bekliyoruz. Yarışma 4 hafta boyunca sürecek. Alınan başvurular belirli kriterlere göre değerlendirilecek. Seçilecek olan kişilere Teknopark bünyesinde çeşitli eğitimler verilecek. Bu eğitimler fikir oluşturmasından işi ticarileştirme aşamasına kadar nasıl yapacaklarını anlatılacağı eğitimler olacak. Eğitimden sonra seçilen gruplara Teknopark´ta yer imkânı verilecek. Burada en büyük sorun prototiplemeydi. Öğrenciler eğitimlerini alıyorlar ama daha sonra prototiplemeyi yapmak için fon bulamıyorlardı. Bu anlamda ajans olarak bizde elimizi taşın altına koyarak öğrencilerin prototipleme yaptıktan sonra işi ticarileştirmenin daha kolay olacağını düşündüğümüzden Sera kuluçka merkezini destekleme yönünde karar aldık. Tüm öğrencilerimizi bilgi almaları için Teknopark´a ve Ajansımıza bekliyoruz. ? değerlendirmesinde  bulundu?

Açıklamaların ardından işbirliği protokolü taraflarca imzalandı. Protokol kapsamında düzenlenecek ?Benim işim girişim? yarışması kapsamında ön elemeyi geçen herkese girişimcilik üzerine bir dizi eğitimler verilecek, aralarında başarılı olan 10 ekip ilk ürünlerini üretebilmeleri için en fazla 5 bin TL destek alacak aynı zamanda sera kuluçka merkezi hizmetlerinden de ücretsiz olarak faydalanabileceği bildirildi.

HABER:  SÜLEYMAN ERDOĞAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları