TELEVİZYONUN HAYATIMIZDAKİ YERİ NEDİR?

TELEVİZYONUN HAYATIMIZDAKİ YERİ  NEDİR?

YOKSA TV´YE ESİR MİYİZ ?

 Hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri olan, ve  millet olarak hasretine dayanamadığımız televizyon her geçen gün  biraz daha hayatımızı ele geçirirken uzmanlar günlük 3-4  saatten fazla televizyon izlenmemesi gerektiğini  belirterek  sık sık vatandaşları uyarıyorlar?

21. yüzyılın vazgeçilmez teknolojik buluşlarından  olan televizyon, evde bulunduğumuz müddetçe neredeyse günümüzün çoğunu elimizde kumanda nöbette geçirtirken hayatımızın olmazsa olmazlarının ilk sırasına yerleşmiş durumda.

 Emek- su kadar elzem hale gelen televizyonun girmediği hane neredeyse yok.  Neşeli aile sohbetlerinin, şen şakrak komşu oturmalarının, kitapların dünyasına yapılan doyumsuz yolculukları sona erdiren bu sihirli kutu bizleri esir almaya sürdürürken uzmanlar her geçen gün biraz daha büyüyen tehlikeye dikkat çekip;   günlük 3-4  saatten fazla televizyon izlenmemesi gerektiğini vurgulayarak  ?Televizyon izlemek  artık bağımlılık oluşturuyor.  Eskiden tek televizyon vardı şimdi her odada bir televizyon bulunmakta  ve herkes kendi istediği kanalı izlemekte buna özgürlük deniliyor.Aslında özgürlük sözünün arkasına saklanan bir bağımlılıktır? değerlendirmesinde  bulunup  sinsice hayatlarımızı ele geçiren  tehlikeye karşı  tedbirli olunması  konusunda uyarıyorlar?

Özellikle şiddet şiddet içerikli, cindel mesajların yoğun kullanıldığı, toplumun değer yargıları ve inançları ile ter düşen yayınların  toplumsal yaşamı dinamitleme  tehlikesi bulunduğunu dikkat çekerek  özelilikle çocukların ekran başında uzun saatler geçirmesinin  gelecek adına  tehlikeli olduğunu  belirtiyorlar?

Öte yandan televizyonun bir iletişim ve bilgilendirme aracı olduğunun da bilinmesinde yarar olduğunu  dile getiren  uzmanlar birden fazla kişi ile aynı anda iletişim kurulabilen etkili bir teknik olan televizyon  yayıncılığının daha çok  eğitim  ve  öğrenme maksatlı kullanılmasının  ülkelerin ve insanların kişisel gelişimine hatırı sayılır derecede katkı  vereceğinin altını çizip;yayın içeriğinin  daha çok  eğitici,öğretici, toplumun bilgi  sahibi olmasını sağlayacak şekilde şekillendirilmesi  tavsiyesinde bulunmayı da ihmal etmiyorlar? 



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı