TEMAD BAŞKANI KARAHAN

TEMAD BAŞKANI KARAHAN

?KAYSERİ´DE DARBEYE İLK BİZ KARŞI ÇIKTIK?

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Başkanı Ertunç Karahan, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü ile ilgili basın açıklamasında, 15 Temmuz darbe girişimine, ilk tepki gösteren dernek olmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.
Cumhuriyet Meydanında yapılan basın açıklamasında konuşan Başkan Ertunç Karahan, 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü´nün, 1984 yılından bu yana, dünyada ve Türkiye´de çalışan ve emekli olan astsubayların yılda bir gün de olsa kendilerini özel hissetmelerini ve tüm gayretlerini sarf ettikleri, hayatlarını adadıkları mesleklerinin toplum tarafından önemsendiğini görmelerini, mesleklerine bağlılığını, kendilerine olan güvenin artırılmasını ve yalnız olmadıklarını sağlamak amacı ile kutlandığını ifade etti.
TEMAD´ın ülke genelinde 100 şubesi ve 70 bin üyesi olduğunu belirten Başkan Ertunç Karahan,?Türk milleti var oldukça Türk ordusu asırlardır olduğu gibi var olmaya devam edecektir. Bizler, Türk milletinin evlatları olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaparak, milletimize hizmet etme şerefine eriştik. Giydiğimiz üniformayı ve taşıdığımız millet sembolü sırmaları onurla taşıdık. Milletin ekmeğini yedik. Allaha şükrettik. Üniformayı giydiğimizde ettiğimiz yeminimize sadık kaldık. Emekli olduktan sonra dahi ettiğimiz yemine sadakatimiz eksilmeden devam etmektedir. Devletimize, milletimize, vatanın bölünmez bütünlüğüne gelecek tehdit ve tehlikeler karşısında ettiğimiz yeminin gereğini tereddüt etmeden yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.? dedi.
15 Temmuz´da FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini değerlendiren Başkan Ertunç Karahan, darbe girişimine ilk tepki gösteren dernek olmaktan dolayı gurur duyduklarını dile getirdi. Başkan Ertunç Karahan, sözlerini şöyle sürdürdü:
?15 Temmuz´da yıllarca içimizde gizlenip Türk düşmanlarıyla birlik olup vatanına ihanet edenlere karşı astsubaylar çok ciddi bir mücadele örneği göstermişlerdir. Şehitlerimiz çoktur. Şehidimiz Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir ve diğer tüm şehitlerimiz hayatını bu vatan için vermiş ve Türk tarihinde kahraman olarak yerini almıştır. Darbe girişiminde bulunan generali alnından vuran ve darbenin başarısız olmasına katkısı olan Ömer Halisdemir´i unutmayacağız, unutturmayacağız. Aramızda pek çok Ömer Halisdemirler var. TEMAD olarak darbe girişimine Kayseri´de ilk tepkiyi veren ve çalışan askeri personeli uyararak milli iradeye sahip çıkan ilk sivil toplum kuruluşu olmanın haklı gururunu taşımaktayız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinden çıkan ihanet ve darbe zihniyeti, geçmişte olduğu gibi, bu gün de Türk milleti tarafından kabul görmemiştir. Yüce Türk milleti, buna rağmen yasalara bağlı, vatanını canından çok seven Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile ihanet edenleri ayırt etmiş, askerine ve silahlı kuvvetlerine her zaman olduğu gibi sahip çıkmıştır.?
Başkan Ertunç Karahan, bundan sonraki süreçte de, astsubaylar olarak, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi ve tüm meslektaşlarının Dünya Astsubaylar Günü´nü kutladı.



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ