TEOG 2 SINAVI´NIN İLK OTURUMU HATASIZDI?

TEOG 2 SINAVI´NIN İLK OTURUMU HATASIZDI?

2016-2017 TEOG 2 sınavının ilk oturumu gerçekleştirildi ...

1. Günde adaylar Türkçe, Matematik ve Din Kültürü sorulanı cevapladı?
Yurt genelinde ve ilimizde Teog adayı öğrenciler TEOG 2 Sınavının 1. oturumuna sabah saat 09.00´da Türkçe ile başladı ve ardından saat 10:10 da Matematik ve 11:20 de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı ile bitirdi.
Sınavdan çıkan öğrenciler yaptıkları değerlendirmede ? ?TEOG 2 Sınavının ilk oturumunda yöneltilen Türkçe sorularının çeldiricileri çok kuvvetli değildi. Sorular tamamen müfredata uygun ve kazanımları doğrudan ölçen nitelikteydi. Bu yüzden öğrenciler herhangi bir sürprizle karşılaşmadılar. Sınavda 1. TEOG´da yer alan eleyici sorulara yer verilmezken sınavdan çıkan öğrenciler soruları çözerken zorlanmadiklarini ifade ettiler. Sınav kompozisyonu önceki yıllarla paralellik gösterdiği için de öğrenciler oldukça rahat bir sınav geçirdiler? ifadesini kullandı?
Öğrenciler sözlerinin devamında ?Matematikte işlem hatası yapmayan, dikkatli olan öğrenciler başarılı oldular. Matematik sınavı Türkçe sınavı kadar kolay değildi. Bu zamana kadar edindiğimiz bilgilere göre öğrencilerin genellikle döndürme ve benzerlik sorularında zorlandıklarını görüyoruz. Bu sınavı 1. TEOG´ daki matematik soruları ile karşılaştırdığımızda daha kolay olduğunu söylebiliriz. Sınavda kazanım dışı bir soru da bulunmuyor´ Diye konuştular?
Son olarak artık bu sınavın geride kaldığını ve Perşembe günü öğrencilerin yine aynı saatlerde sırasıyla Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavlarına girecek olduğunun altını çizen adaylar ?Öğrenciler artık bu sınavı arkalarında bırakıp zihinlerini rahatlamalılar. Bunun için de eve kapanmaları yerine açık havada dolaşmalarını ve sevdikleri ile vakit geçirerek sınav stresinden uzaklaşmalarını öneriyoruz. Yarın sınava girecek tüm öğrencilere de dikkatli olmalarını tavsiye ediyor başarılar diliyoruz.´ Dediler..



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”