Terörle Mücadelede Milletimiz Yanımızda

Terörle Mücadelede Milletimiz Yanımızda

Başkan Çelik´in Ev Sahipliğini Yaptığı Komando Tugayı´nda Verilen 4 Bin 500 Kişilik İftara Cumhurbaşkanları Erdoğan Ve Gül De Katıldı ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in ev sahipliğini yaptığı 1. Komando Tugayı´nda düzenlenen şehit yakınları ve gazilerin de katıldığı iftar yemeğinde komandolarla oruç açtılar? İftar yemeğine Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki katıldı. Başkan Çelik´in ev sahipliğini yaptığı iftar sofrasında halef-selef cumhurbaşkanlarının şehit yakınları, gaziler ve askerlerimizle birlikte verdiği görüntü takdirle karşılanırken, AK Parti içerisinde Erdoğan ve Gül üzerinden fitne çıkartmak isteyenlere de cevap oldu.
Büyükşehir Belediyesi´nce 1. Komando Tugayı´nda tertiplenen ve şehit yakınları ve gazilerin de iştirak ettiği iftar yemeğine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Kayseri´ye özel uçakla gelirken, Türk Hava Yolları´nın tarifeli uçağı ile İstanbul´dan gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçtiğimiz ay ebediyete uğurlanan babası Ahmet Hamdi Gül´ün mezarını ziyaret ettikten sonra geçti.
Erdoğan da , Gül de önceden planlanan Erkilet Havalanı´ndan helikopter yerine 15 kilometre uzaklıktaki tugaya karayolu ile gitmeyi tercih ettiler? Eski ve yeni Cumhurbaşkanı´nın geçişi sırasında geniş güvenlik önemleri alındığı gözlendi..
Talas ilçesi Zincidere Mahallesi General Vecihi Akın Kışlası´nda gerçekleşen ve medya mensuplarının alınmadığı iftar yemeğinde tüm şehitler için özellikle de Şırnak Şenoba yakınlarında düşen helikopterde şehadet şerbeti içen 1. Komando Tugayı´nın geçen yılki efsane komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve silah arkadaşları için de dualar edildi.
Kayseri 1´inci Komando Tugayı´ndaki iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yan yana otururken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kuvvet Komutanları, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve diğer protokol mensupları şehit aileleri ve gazilerin bulunduğu masalara dağıldılar. Çifte cumhurbaşkanlı iftarda konuklara sucuk içi, pastırma, tulum peyniri, salata, pilav, et kavurma ve baklava ikram edildi.
İftar yemeğinin ardından yapılan dua sonrası şehit yakınları gaziler ve komandolara ilk önce Abdullah Gül hitap etti. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hitap etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri´de 1´inci Komando Tugayı´nda verilen iftar programında yaptığı konuşmada, ´Rabia işaretinden vazgeçilmeli´ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nu eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Ülkesini, vatanını, bayrağını, ezanını sevmeyen acaba neyi seviyor, kimi seviyor. Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız ve vatansız bırakma Allah´ım. Biz bunlarla yüceliyoruz, bunlarla yükseliyoruz. Biz millet olarak işte bu şekilde vatanı havayla, suyla, sevgiyle, yani insanın yaşayabilmesi için gereken asgari ihtiyaçlarla birlikte gören bir anlayışa sahibiz. Biz vatanını imanla seven insanlarız. Birileri çıkıyor, diyor ki Rabia´dan vazgeç. Rabia dediği ney, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet. Bize bu dört ilkeden vazgeç diyen zihniyeti bunların yerine neyi ikame ettiğini tabi olarak merak ediyoruz. Türk Milleti´nin yerine neyi koyacağız. Ay yıldızlı bayrağımızın yerine neyi koyacağız. Uğruna bunca can verdiğimiz 780 bin kilometrekarelik vatanımızın yerine neyi koyacağız. 2 bin 200 yıllık geleneğin ürünü olan devletimizin yerine neyi koyacağız. Bizim ne kendimizi, ne de mensubu hissedeceğimiz başka bir milletimiz, ne altında kendimizi güvende hissedeceğimiz başka bir bayrağımız, ne toprağının üstünde huzurla yaşayıp altında huzurla yatacağımız başka bir vatanımız ne de kapısına gideceğimiz başka bir devletimiz yok. Rabbimiz yeryüzünde bozgunculuk yapanların akıbetinin dünyada rezillik, ahirette azap olduğunu işaret ediyor. Bizim yeryüzümüz vatanımızdır. Burada bozgunculuk yapanları ahiretteki akıbeti hiç şüphesiz Mevla bilir. Ama onları bu dünyada rezil etmek de bizim görevimizdir."
Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında terör konusuna da değerlendirmede bulunarak "Terör örgütlerine karşı sahada yürüttüğümüz mücadeledeki başarılarımızda sizler bu görevi hakkı ile yerine getiriyorsunuz. Bizler de terör örgütlerine ve ülkemizde husumet besleyen tüm dış güçlere karşı kararlı mücadele içerisindeyiz. Hamdolsun bu mücadelede milletimiz tüm gücü ile yanımızdadır. Kimi gafillere rağmen milletimizin tamamına yakına üzerinde yaşadığı toprakların, mensubu olduğumuz ülkenin kıymetini çok iyi biliyor. Onun için ´Dur yolcu bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver bu sessiz yığın bir vatan kalbinin attığı yerdir. Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda, Gördüğün bu tümsek Anadolu´nda, istiklal uğrunda, namus yolunda, can veren Mehmed´ in yattığı yerdir.´ Allah´ın izni ile istiklal ve namus uğrunda can veren Mehmetler bitmediği, yurdumuzun üstünde tüten en son ocak sönmediği müddetçe kimse bu ülkenin kılına dokunamaz. Sözlerimin sonunda gazanız mübarek, yolunuz açık, kılıcınız keskin, yüreğiniz ferah, zaferiniz bol, Allah yardımcınız olsun. Rabbim gazilerimizden razı olsun, şehitlerimiz ailelerine sabır versin, rahmet eylesin." ifadesini kullandı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan Komando Tuğayı içerisinde yaklaşık 4 bin 500 kişiye iftar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.
İftar yemeğinde Vali Süleyman Kamçı, çok sayıda milletvekili, kuvvet komutanları ev sahibi olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Garnizon Komutanı Hava Plt. Tuggeneral Ercan Teke, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular şehit yakınları, gaziler, komandolar ve Kayseri protokolünden sınırlı sayıda isimde hazır bulundu?
Haber Merkezi



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler