TERÖRÜ BİZ BİTİRECEĞİZ

TERÖRÜ BİZ BİTİRECEĞİZ

AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana'nın, Terörü Erdoğan çözer” yorumu ile ilgili olarak, Hiçbir hükümet bizim hükümetimiz kadar terörün bitmesi için çaba sarf etmemiştir” dedi.

AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, milletvekili İsmail Tamer ile birlikte Kayseri'de Galericiler Sitesi ziyareti esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Öksüzkaya, Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana'nın geçen haftaki, Terörü Erdoğan çözer” yorumunu değerlendirerek, Terör ve demokratik açılım konusunda bizim hükümetimizin göstermiş olduğu gayreti hiçbir hükümet göstermemiştir. Siyasi olarak biz irademizi ortaya koyduk ve bu milletin birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için elimizden geldiği kadar gayret gösterdik. Bu gayretimizin neticesi olarak Leyla Zana da gerçekten Başbakanımızın bu konuda çözüm yolu olduğunu göstermiş oldu. Kendisi bağımsız milletvekili ama geçmiş dönemde birlikte olduğu arkadaşları bu konuda tepki gösterdiler. Sayın Başbakanımızın bu konuda çözüm yolu olarak gösterilmesinin kendileri açısından yanlış olduğunu söylediler. Biz diyoruz ki, onlar açısından yanlışsa Türk milleti açısından doğrudur. İnşallah biz bu işin üstesinden geleceğiz. Terörü bildiğiniz gibi çok boyutlu. Finansal boyutu da var. Biz ikisiyle alakalı çok derin çalışmalar yapmaktayız. Şu anda uyuşturucu ticaretinden çok büyük paralar kazanıldığı herkes tarafından malumdur. Uyuşturucunun aşağı yukarı beli kesilmiş oldu. Dolayısıyla son aylarda ele geçirilen uyuşturucu sayısına kilogram olarak baktığımızda Türkiye'de emsali görülmemiş derecede bu işlerin üzerine gidildiği ve onların finans kaynaklarının kesildiği malum olarak söylenebilir. Aynı zamanda KCK dediğimiz şehir yapılanmasıyla alakalı da son derece önemli çalışmalar yapılıyor. Bunlarla ilgili insanlar cesaretle gidip evlerinden alınıyor ve yargı karşına çıkarılabiliyor. İnşallah terörün bütün boyutlarıyla incelenmesi devam ediyor. Terörün yurt dışıyla alakalı çalışmalarında da Suriye'den yıllarca beslendiği malum olarak biliniyordu. İnşallah Suriye demokratik bir ortama kavuştuğunda ve Birleşmiş Milletler kararlarına saygılı bir ülke haline geldiğinde bu işlerin biraz daha kolay olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Öksüzkaya, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresi ile ilgili olarak ise, CHP'nin bu Cumhurbaşkanlığı düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürmesinin ardından Anayasa Mahkemesi bir karar vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın görev süresi 7 yıl olarak açıklanmıştır. Ama '1 defa daha seçilebilir' denilmiştir. İnşallah önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanını halk seçecek. Cumhurbaşkanının 7 yıl sonra görevi dolduğunda halk seçimi kendisi yapacak. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar, bizim açımızdan uyulması gereken kuraldır” açıklamalarında bulundu.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı