TİCARET BAKANI PEKCAN´A 6 BİN YILLIK

TİCARET BAKANI PEKCAN´A 6 BİN YILLIK

?ALACAK SENEDİ´ HEDİYE EDİLDİ

Bir dizi etkinliğe katılmak üzere ilimize gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan programına Kayseri Valiliği´ni ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret ederek start verdi. Kayseri Valiliği´nde Şeref Defteri´ni imzalayan Bakan Pekcan´a, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Kültepe´den çıkarılan ve bir kadın tüccara ait olan 6 bin yıllık alacak senedini hediye edildi.

Bir dizi etkinliğe katılmak üzere ilimize gelen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Kayseri programına Vali Şehmus Günaydın´ı ziyaret ederek başladı. Bakan Pekcan´a Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, DEİK Başkanı Nail Olpak, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve oda başkanları da eşlik ettiler.

Vali Günaydın tarafından Valilik Hizmet binası girişinde karşılanan Bakan Pekcan, Kayseri Valiliğinde Şeref Defteri´ni imzaladı ve Vali Şehmus Günaydın´ın makam odasına geçerek, basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

Valiliğin ardından rotayı Büyükşehir Belediyesi´ne çeviren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik tarafından ağırlandı. Ziyarette Başkan Çelik, Kayseri ile ilgili bir sunum yaptı. Kayseri´nin tarihi ve bugünü hakkında bilgiler veren Başkan Çelik, Büyükşehir yatırımları, ilçelere ekonomik destek paketleri, esnafa verilen katkılar, ekonomiyi büyütecek projeler, Kayseri´nin tanıtılmasına yönelik çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Mustafa Çelik ziyaretin sonunda Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan´a dikkat çekici bir hediye takdim etti. Kültepe´deki kazı çalışmalarında çıkarılan kil tabletin replikasını Bakan Pekcan´a veren Başkan Mustafa Çelik, tabletin 6 bin yıl önce bir kadın tüccar olan Madawada´nın yapmış olduğu alacak senedi olduğunu belirtti. Ticaret Bakanı Pekcan da ticaretin ilk belgelerinden olan tableti ilgiyle inceledi.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi