TİCARET ODASI

TİCARET ODASI

?GELECEK KAYSERİ´DE? DEDİ ...

Kayseri Ticaret Odası´nca tertiplenen ´Gelecek Kayseri´de´ temalı gecede ilimizde faaliyet gösteren ve sektöründe emsal teşkil eden başarılara imza atan işletmelerin sahiplerine plaket takdim edilerek ödüllendirildiler. Geceye onur konuğu olarak iştirak eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Anayasa değişikliği referandumuyla gelecek yeni sistemin Türkiye´yi daha da ileri taşıyacağını vurgulayarak ?Yeni sistem şahsi düşüncelerle değil milli düşüncelerle düzenlendi? değerlendirmesinde bulundu.
KTO´nun ?Gelecek Kayseri´de temalı ödül törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin yanı sıra, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekilleri İsmail Tamer ve Hülya Atçı Nergis, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KTO Meclis Başkanı Ömer Gülsoy, KTO yönetim kurulu, meclis başkanlık divanı üyeleri ve oda üyesi iş adamları iştirak ettiler.
Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 1896 yılında hizmete başlayan ve 121. yaşına basan Kayseri Ticaret Odası´nın son 3,5 yıllık bölümünde görev yapan yönetim olarak, Kayseri´nin ticaret hayatına yenilikler getirmek için gayret gösterdiklerini vurgulayarak "2013 Mayıs ayında başlayan ve bugüne kadar gelen süre içerisinde üyelerimizin, odamızdan daha çok istifade etmelerine yönelik çalışmalar yapmakta ve yaptığımız her faaliyetin odağına üyelerimizi koymaktayız. Bu manada yönetim kurulu üyelerime gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı sizlerin huzurunda teşekkür ediyor ve bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Sözlerinin devamında Kayseri Ticaret Odası´nın üyelerine faydalı hizmetler yapabilmesinin temel taşının meslek komitesi çalışmaları olduğunun altını çizen Başkan Hiçyılmaz Birçok engellemelere rağmen hizmet üretmeye gayret gösterdiklerini vurgulayarak ?Neticesinde başarılı olduk ama önümüzdeki kasım ayında yapılacak olan seçimlerde odayı ele geçirmek isteyen müfterilerin iftiralarına maruz kaldık ve maalesef kimsenin beklemediği, istenmeyen, şanssız bir süreçle karşı karşıya kaldık. Yaptığımız icraatlara eleştiri dahi getiremeyenler maalesef, çirkin yollara tevessül edip, itibar cellatlığı yapmışlardır. Kamuoyunda aleyhimize kampanyalar düzenlemişler ve aslı arası olmayan haberlerle itibarımızı zedelemeye çalışmışlardır. Ancak böyle yaparak oda yönetimine gelmeye çalışan demokrasiden nasibini almamış bu defolu zihniyet, üyelerimizin sağduyulu yaklaşımıyla emellerine ulaşamayacaklardır. Meyve veren ağaç taşlanır" sözünün tam da karşılık bulduğu bir ortamla karşı karşıya kaldık ve bizi üzen şanssız bir süreci yaşamış olduk. Ama, netice itibarıyla; ülkemizin bekası ve milletimizin refahı her şeyin üstündedir" ifadelerini kullandı.
Törende kürsüye gelerek katılımcılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de sözlerine gelecek Kayseri´de diyerek risk alan, yatırım yapan, katma değer üreten, istihdam sağlayan ve bunları yaparak Kayseri´nin marka değerine katkıda bulunan tüm iş adamlarına Kayseri adına teşekkür ederek başladı. Kayseri´nin, Kayseri´de yaşayan insanlar sayesinde farklı özellikleriyle ön plana çıkmayı başarmış bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Çelik şunları kaydetti: ?Üç organize sanayisi, serbest bölgesi ve 3 milyar dolara yaklaşan dış ticaret hacmi ile ülkemizin önemli bir sanayi kentiyiz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir tarih şehriyiz. Tarihi mirasını koruyan ve tarihi değerlerine fonksiyonlar yükleyen bir kültür şehriyiz. Belediyemizin yatırımlarıyla Erciyes´in lokomotifliğinde bir turizm şehri olma yolundayız. Üniversite ve kamu hastanelerinin yanı sıra gelişmiş özel hastaneleri ile sadece Kayseri´ye değil Orta Anadolu´ya hizmet veren bir sağlık şehriyiz. Nerede olurlarsa olsunlar yaşadıkları şehre sahip çıkan insanlarımızla hayırseverler şehriyiz. Hayırseverlerin de desteğiyle kurulan üniversitelerimizle eğitim şehriyiz. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı ülkemizin en modern tesisleriyle bir spor şehriyiz ve tabii ki ticaret şehriyiz. Hatta saymış olduğum tüm bu özelliklerin kökeninde Kayseri´nin ticaret şehri olması yatıyor. Çünkü, bir şehre, bir ülkeye yatırım yapabilmek için iki unsura ihtiyaç var. Birincisi birikim, ikincisi de müteşebbis ruh. Kayseri, 6 bin yıla dayanan ticaret kültürüyle oluşturduğu birikim ve bu birikimi kullanan müteşebbis insan gücüyle gelişerek ve büyüyerek bugünlere gelmeyi başarmıştır. Dolayısıyla, ticareti, tüccarlarımızı, müteşebbislerimizi çok önemsiyoruz. Kayseri´ye yaptığınız katkıyı biliyor ve çok daha fazla katkı sağlamanız için her zaman yanınızda olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha belirtmek istiyorum. Üretim yapan herkesin her zaman yanında olduk, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz?
Gecenin onur konuğu Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise anayasa değişikliği referandumuyla gelecek yeni sistemin Türkiye´yi daha da ileri taşıyacağını vurgulayarak ?Yeni sistem şahsi düşüncelerle değil milli düşüncelerle düzenlendi.? dedi. Türkiye´nin içte ve dışta birçok düşman ile mücadele ettiğinin altını çizen Bakan Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti: "Eskiden ´Türkiye´nin üç tarafı denizlerle çevrili ama 4 tarafı da düşmanlarla çevrili´ sözünün abartıldığını düşünürdüm ama şimdi ben ´Üç tarafı denizlerle 14 tarafı düşmanlarla çevrili´ diyorum. Bizzat görüyorum. FETÖ, darbe yapmaya kalkıştı. İnsanların direndiklerini görünce de masum halkın üzerine ateş etmeye başladılar. Avrupa ülkelerinin hiçbiri içi dolu dolu geçmiş olsun demediler. Hani demokrattınız, hani medeniydiniz. Neden geçmiş olsun demediniz??
Kayseri Ticaret Odası´nca tertiplenen ?Gelecek Kayseri´de ödül töreninde ödül alan isimler ise şöyle listelendi:
Fahrettin Aksoy, İrfan Başyazıcıoğlu, Yalçın Besceli,Ahmet Samancı (Temaser), Ahmet Samancı, Fevzi Mercan, Ahmet Sönmez (Kaymet), Şaban Bayrak, Ömer Özçakı, Ahmet Turan Kadıoğlu, Seniye Kazancı, Ertuğrul Gökalp, Zekai Karslıo?.



Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti