TİCARET ODASI MECLİS BAŞKANI ÖMER GÜLSOY İLE

TİCARET ODASI MECLİS BAŞKANI ÖMER GÜLSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

TİCARET ODASI MECLİS BAŞKANI ÖMER GÜLSOY:

HİÇBİR TARİKATIN VEYA PARTİNİN ADAYI DEĞİLİM

Son zamanlarda çalkantılı günler geçiren ve ?Ticaret Odası´nda N´oluyor?´ dediğimiz sorulara, Mehmet Filiz´in Meclis Başkanlığı´ndan meclisin iradesiyle alınması ve yine o meclisin iradesiyle Ömer Gülsoy´un yerine getirilmesi fırtınanın dinmesine yetmedi. Şimdide gündemde Ömer Gülsoy´un katılmadığı meclis toplantılarından dolayı üyeliğinin düşürülmesi konuşuluyor. Peki, böyle bir şey mümkün mü? Yeni Meclis Başkanı seçilen Ömer Gülsoy´un Ticaret Odasından ilişiği kesilebilir mi? Eğer Gülsoy, Ticaret Odasındaki görevine devam ederse seçimlerde Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı´na aday olacak mı? Bu haftaki röportajımı Ticaret Odası Meclis Başkanı Ömer Gülsoy ile yaptım. Gülsoy, hakkında konuşulan iddialara nasıl cevap verdi? İşte Ömer Gülsoy ile haftalık sohbetimizin ayrıntıları.

E. KİPMAN: Ömer Bey merhaba, öncelikle Ticaret Odası Meclis Başkanlığınız hayırlı olsun. Başkanım, Meclis Başkanlığı süresince neler yapacaksınız? Yapmak istediğiniz hedefleriniz mutlaka vardır, bunlardan bahsedebilir misiniz?

Kayseri Ticaret Odası´nda görev yapmak bir onurdur

Ö. GÜLSOY: Merhaba Emre Bey, öncelikle Kayseri Ticaret Odası Kayseri´nin en saygın ve en büyük sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi. Burada görev almak, görev yapmak, Meclis Üyesi olmak, Meclis Başkanı olmak, Yönetim Kurulunda olmak bir onurdur. Çünkü buralara seçilerek geliyorsunuz. Kayseri ticaret erbaplarının, Kayseri Ticaret Odası üyelerinin seçimiyle gelen ve kendi sektörünüzü temsil etmek, iş adamlarını temsil etmek için seçilerek geliyorsunuz, buralarda görev yapmak bir onurdur. Tabii buraya geldiğinizde Kayseri´ye nasıl katkı sağlarız? İş dünyasına nasıl katkıda bulunabiliriz? Birlik ve beraberlik içerisinde Kayseri´deki ticareti en üst seviyeye nasıl çıkarabiliriz? Halkın, Kayseri ticaretinde iş yapan insanların, esnaflarımızın, arkadaşlarımızın, iş adamlarımızın, hayatını nasıl kolaylaştırabiliriz? Bunun için mücadele etmek, Kayseri menfaatine, Kayseri Ticaret Odası üyelerinin menfaatine olan çalışmalarımız var. Mutlaka bu çalışmalarımıza, birlik ve beraberlik içerisinde devam edeceğiz. Hedeflerimiz öncelikle birlik ve beraberliği tesis edip, güveni hakim kılmak ve örnek bir meclis haline getirebilmek.

E. KİPMAN: Efendim, adaylığınız meclis başkanlığına önerildiğinde basın mensubu arkadaşlarımızla beraber bende oradaydım, gelişmeleri yakından takip ettim. Mehmet Filiz başta olmak üzere cemaate yakın meclis üyelerinin sizi desteklediği söyleniyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Şuradan buradan destek aldı değil, biz Kayseri Ticaret Odası Meclisinin desteğini aldık

Ö. GÜLSOY: Şimdi burası bir Ticaret Odası bunu herkes iyi algılasın. Burada tabii ki değişik siyasi parti temsilcileri olabilir, değişik dünya görüşünde insanlar olabilir. Bizler bu arkadaşlarımızın hiç birine cemaatti, şuydu, buydu diye bakmıyoruz. Kayseri´de iş yapan, istihdam yaratan iş adamlarının temsilcisi olarak bakıyoruz. Hiçbir kimseyle bir siyasi partisi mensubu diye bakmıyoruz. Burası iş adamlarının temsil edildiği bir meclistir. Burası siyasi bir meclis değildir, burası belli bir tarikatın meclisi değildir, buradaki herkes bir iş adamıdır, bir o göz ile bakıyoruz. Ticaret Odasının kapısından içeri girdikten sonra o meclis toplantısında bulunan arkadaşlarımız her kim olursa olsun, her birisi bir iş adamıdır. İş adamı kimliği ile kapıdan içeri girerler, kapıdan çıkarken de iş adamı kimliğini bırakıp istedikleri bir siyasi partinin mensubu veya bir görüşe sahip olabilirler. Bizim herkese saygımız vardır, Devletimizin yanında bir iş adamı olarak, ülkemize katkıda bulunan her iş adamını Devletimizin yanında diye görürüz. Bu arkadaşlarımızın hepsini biz cemaat diye, Ak Partili, MHP´li, CHP´li diye görmüyoruz, biz orada insanları iş adamı kimliği ile görüyoruz. Kayseri´nin ticaretine yardım edenler, faydalı olanlar diye görüyoruz, istihdam yaratan insanlar diye görüyoruz. Diğer türlü bizim ön yargılı bakışlarımız, bir başkasını farklı görüşlü diye görmemiz, mümkün değildir. Burası bir ticaret odasıdır. Cemaat olarak dediğiniz, muhalif olan arkadaşlarımız ki biz hiçbir zaman muhalif olarak görmedik, başka gruptaki olan insanlar da bize oy verenlerin içerisinde oldular. Bu arkadaşlar bize teveccüh göstermişler. Biz kesinlikle bu meclisin içerisinde ayrıştırma yapmayı da düşünmüyoruz, böyle bir bakış açımız yok. Şuradan buradan destek aldı değil, biz Kayseri Ticaret Odası Meclisinin desteğini aldık. Bizi sevenler bize destek verdiler.

E. KİPMAN: Başkanım siz uzun yıllardır meclis üyesisiniz, şimdi Meclis Başkanı seçildiniz. Yönetim Kurulu başkanı Mahmut Hiçyılmaz´ın icraat ve faaliyetlerini nasıl buluyorsunuz?

Kendisiyle uyum içerisinde çalışmanın gayreti içerisindeyiz

Ö. GÜLSOY: Ticaret Odasın rutin işler var, bu rutin işler aynı şekilde devam ediyor. Bu geçmişte de vardı, gelecekte de var. Kendisine teşekkür ediyor, kendisini tebrik ediyoruz. Bizim Yönetim Kurulu Başkanımızdır. Biz, kendisiyle uyum içerisinde çalışmak için oraya vardık. Kendisiyle uyum içerisinde çalışmanın gayreti içerisindeyiz. Onun için bir ayrılığımız, gayriliğimiz olmadan birlikte uyum içerisinde çalışıp, Kayseri´nin ticaretini, Kayseri Ticaret Odasını daha üst seviyelere çıkarmak için daha güzel çalışmalar yapacağız inşallah.

E. KİPMAN: Ömer Bey, geçtiğimiz günlerde,  meclise gelmediğiniz günleri ibra ederek, sizin üyeliğinizi düşürmek için müracaat edeceği söyleniyor. Siz bu konuda neler söyleyeceksiniz? Böyle bir şey mümkün olabilir mi?

Böyle bir şeyin olması mümkün değil

Ö. GÜLSOY: Emre Bey, öncelikle şöyle söyleyeyim. Ben, meclisin ilk oluştuğunda 2013 seçimlerinden sonra Kayseri Ticaret Odasının Meclisinde bir konuşma yapmıştım; muhalif kelimesini kabul etmediğimi, burada artık seçimin bittiğini ve Kayseri´nin menfaati için, üyelerin menfaati için çalışmalar yapılacağını, bu çalışmalarda elimden gelen desteği vereceğimi, ?mecbur sebeplerin dışında, meclis toplantılarına mutlaka katılacağım´ dedim. O sözümüzün arkasında durduk ve meclis toplantılarının hepsine katıldım. Katılmadığım hiçbir meclis toplantısı yok. Bir kere il dışındayken, bir de burada il dışından gelen misafirlerimin olduğu gün katılmadım. Yani 2 meclis toplantısına katılmadım. Meslek komitesi toplantıları için böyle bir şayiaların olduğunu, toplantıların olduğunu veya düşürme yoluna gittikleri ben duymadım. Bu ne derece doğrudur veya doğru değildir bu konuda bilgim yok. Böyle bir şeyin olması mümkün değil onu demek istiyorum.

E. KİPMAN: Sayın Başkan, sizin Meclis Başkanı seçilmeniz dışarıda bir sonraki adımınızın Yönetim Kurulu Başkanı adaylığı olacağı söyleniyor. Aday olacak mısınız?

Vakit yaklaştığında kararımızı açıklarız

Ö. GÜLSOY: O zamana kadar daha vakit çok var. Şuandaki üstlendiğimiz, sorumluluğunu aldığımız Meclis Başkanlığı. Rabbim yardım etsin bu süreç içerisinde güzel bir görev yapmayı nasip etsin. Şuanda biz o sorumluluğumuzu üzerimizde taşımaya, görev yapmaya, oda meclisimizin örnek bir meclis olması için, birlik ve beraberlik içerisinde güzel işler yapabilmek için yeni bir görevimiz var. O görevde başarılı olmaya çalışacağız. Ondan sonrakini de Allah bilir, Rabbim hayırlısı neyse onu göstersin. Daha vakit çok var, vakit yaklaştığında kararımızı açıklarız ve sizlerle de mutlaka paylaşırım.

E. KİPMAN: Efendim, siz odanın siyasetten ayrı tutulması gerektiğini söylemiştiniz. Bir sohbette MHP İl Başkanı Baki Ersoy´un sizi desteklediği söyleniyor. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Burası siyasi bir meclis değil, iş adamlarının meclisidir. Burada siyaset değil, ticaret konuşulmalıdır ve konuşulacaktır

Ö. GÜLSOY: Burası Ticaret Odası, bunu her zaman dillendirdim. Burası siyasi bir meclis değil, iş adamlarının meclisidir. Burada siyaset değil, ticaret konuşulmalıdır ve konuşulacaktır. Biz hiçbir siyasi partinin adayı değiliz. Tabii ki siyasi partide görev yapan arkadaşlarımız, bizi sevenler mutlaka var. Bu arkadaşlarımız bize destek vermeleri gayet normal, kendilerine teşekkür ediyorum ama biz hiçbir siyasi partinin adayı değiliz. Biz sadece ve sadece Kayseri ticaret adamlarının, iş adamlarının, bu memlekete katma değer yaratan, bu memlekete istihdamda katkı sağlayan iş adamlarının adayıyız. Biz herhangi bir siyasi partinin adayı değil, bütün siyasi partiler ile eşit mesafedeyiz. Bizim yönetimimizde her tür siyasi partiden insanlar olabilir, herkesin görüşü olabilir, bütün siyasi partilerin temsilcilerine eşit mesafedeyiz, herkese saygımız sonsuz, fikirlerine saygımız sonsuz ama hiçbir siyasi partinin adayı değilim. Sadece ve sadece iş adamlarının adayıyız.

E. KİPMAN: Başkanım Ticaret Odası üyelerinin sorunları nelerdir ve çözüm için neler yapacaksınız?

Ö. GÜLSOY: Ticaret odasının sorun olarak şuanda ülkenin yaşadığı, terör sorunlarından doğan bir moral bozukluğundan, işlerin birazcık durağanlaşmasından dolayı sorunlar çok. O sorunlar çözülmesi için önümüze geldiği zaman, meclise geldiği zaman, yani Meslek Komitelerinden gelen arkadaşlarımız, meclis üyelerimizin sorunlarını söyledikleri zaman onların çözülmesi için elimizden gelen gayreti yönetimle, meclis divanımızla birlikte elimizden gelen çözüm, öneri ne varsa onların yapılmasına destek vereceğiz ve yapılması için çalışacağız. Sorun olmayan sektör yok, sorunu olmayan bir insan yok, sorunu olmayan bir meslek yok. Karların bu kadar çok düştüğü, masrafların bu kadar çoğaldığı, girdilerin çoğaldığı karların düştüğü, tek haneli rakamlara düşen karların daha daha aşağılara geldiği ortamda tabii ki herkesin bir sorunu var. Bütün sektörlerde de sorunlar var. Reçetelerin hepsi bizde var, zamanı geldiğinde yardımcı olmak için çözümü için elimden geleni yapacağız.

E. KİPMAN: Ak Parti hükümetinin ekonomik uygulamalarını nasıl buluyorsunuz?

Terör olmasa 2023 hedeflerine çok daha erken varırız

Ö. GÜLSOY: Şuandaki iktidarın yaptığı ekonomik politikalar elbette ülke ekonomisine katkıda bulunuyor, yaptıklarını olumlu buluyoruz. Çalışmaların olumlu olduğunu düşünüyoruz. İnşallah daha güzel çalışmaların yapılmasını bekliyoruz. Bu ülkenin kalkınması hepimizin menfaatine, bu ülke bizim, bu devlet bizim, bu millet bizim, bu vatan bizim. Şuanda siyasette, iktidarda görev yapan tüm iktidar mensuplarına teşekkür ediyoruz. İnşallah terör belasından kurtulduğumuz zaman, iktidarın asli görevine döndüğü zaman çok daha ileri bir Türkiye, 2023 hedeflerine çok daha erken varan bir ülke olacağız inşallah, inancımız bu yönde sonsuz. İnşallah şu terör belasından canlarımızın yanmadığı, fidanlarımızın toprağa düşmediği, şehit haberinin gelmediği günler bizi bekliyor diyoruz. Güzel günlerle beraber Kayseri şahlanacaktır, Türkiye şahlanacaktır. Daha çok Kayseri, daha çok Türkiye diyoruz. Rabbim bir an önce huzur içerisinde yaşatsın, devletimiz güçlüdür, bunların üstesinden geleceğine canı gönülden inanıyoruz.

 



İNCESU BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İLMEK İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KSMMMO BAŞKANI ALİ YEDİKAYA İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MMO BAŞKANI AKİF AKSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR ÜRETİCİLERİ KOOPERATİFİ BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI GÜNAY ÇAKI İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İŞADAMI MİKAİL UÇAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İNCESU BELEDİYE BAŞKANI ZEKERİYA KARAYOL İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET CABBAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI .

KAYSERİ TİCARET ODASI BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ İLE

HAFTANIN RÖPOTAJI ...