TİCARİ BAŞARININ SIRLARINI SORDULAR

TİCARİ BAŞARININ  SIRLARINI SORDULAR

Moğolistan Parlamentosu Uzun Vadeli Kalkınma Politikaları Başkanı Battserey Namdoğ ve beraberindeki heyet bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize geldiler… İlk olarak Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret eden Moğol heyet

Moğolistan Parlamentosu Uzun Vadeli Kalkınma Politikaları Başkanı Battserey Namdoğ ile beraberindeki heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün`ü makamında ziyaret etti. Ziyarette misafirlerine kent hakkında bilgi veren Vali Düzgün, Kayseri`nin 3 milyar dolarlık ihracat hacmine sahip bir il olduğunu vurguladı…  Kayserili yatırımcıların İstanbul, Kocaeli gibi sanayi açısında gelişen illerin yanı sıra kendi memleketlerine de yatırım yaptığını ifade eden Düzgün, bu yatırımlarla birlikte nüfusunda son 10 yılda arttığını dile getirerek  şunları kaydetti.. . “Kayseri`deki bu ekonomik kalkınma ile birlikte ortaya çıkan sanayi tesisleri ilçelerden kente göçü hızlandırdı. Ancak Kayseri göç veren değil göç alan bir şehir konumunda. Bunda da en büyük pay sanayideki gelişmeler. Bunun yanı sıra eğitimde de önemli mesafeler aldık. Kayseri, Anadolu`da 4 üniversitenin yer aldığı tek şehir. 2 bin yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor. Bu anlamda hem ekonomik hem de eğitim alanında Moğolistan`la işbirliği yapabiliriz. Umarım bu ziyaretle birlikte işbirliği kapılarını da açmış oluruz”                                                 

Moğolistan Parlamentosu Uzun Vadeli Kalkınma Politikaları Başkanı Battserey Namdoğ ise Kayseri`deki ekonomik başarıları yakından takip etmek için geldiklerini kaydederek “ Türkiye ve Kayseri`nin başarı anahtarını araştırıyoruz. Bu yüzden buradayız. Şehir yapısını çok beğendim. Biz de bu kapsamda Kayserili iş adamlarından Moğolistan`a yatırım yapmalarını bekliyoruz. Bu konuda da Valimizden iş adamlarını ülkemize yönlendirmesini istiyoruz. Henüz yolun başındayız. Eğer iş adamları gelirse kısa sürede ülkemizi seveceklerine inanıyoruz “ diye konuştu.                                                   

Namdoğ`un ardından konuşan Moğolistan Parlamentosu Uzun Vadeli Kalkınma Politikaları Üyesi Zarigt Dashzeveğ de Vali Orhan Düzgün`e yönelik olarak, `Bize Kayseri`nin başarısını ve sırrını anlatır mısınızö diye sordu. Bunun üzerine Vali Düzgün de Kayseri`deki ekonomik gelişmeler hakkında heyet üyelerine detaylı bilgi verdi.                                                      

Öte yandan  heyete tercümanlık yapan Ankara Üniversitesi Tarih Bölümü Doktora Öğrencisi Ankhbayar Dansuu ilginç bir açıklamada bulundu. Dansuu, Bünyan İlçesine bağlı eski köy ve yeni mahalle olan Samağır`ın, Moğolistan tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Dansuu, Moğol Umumi Valisi Samagar Noyan`ın, tarihteki makamının Kayseri-Sivas hattında olduğunu anlatarak, `Samagar ismini Moğol  Valisi’nden aldığı belirtiliyor. Bu kaynaklarda da yazmaktadır. Son dönem tarihçileri de bu bilgiyi tescil etmişlerdir şeklinde konuştu.      



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı