TİM BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ, BAŞKAN ÇELİK´İ ZİYARET ETTİ

TİM BAŞKANI BÜYÜKEKŞİ, BAŞKAN ÇELİK´İ ZİYARET ETTİ

KAYSERİ, TÜRKİYE SANAYİSİNİN ÖNCÜSÜ

Nisan Ayı İhracat Rakamlarını açıklamak için Kayseri´ye gelen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Büyükekşi, Kayseri´nin Türkiye sanayisinin öncü şehirlerinden olduğunu belirtti ve sanayicinin halinden anlayan bir Büyükşehir Belediye Başkanı´na sahip olmasının önemini vurguladı.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Nisan ayı ihracat rakamlarını açıklamak için Kayseri´ye gelen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri ile bir süre makamında görüştü.  Sanayicinin halinden anlayan kişilerin üst düzey görevlerde olmasını istediklerini ifade eden Büyükekşi, bu anlamda Başkan Mustafa Çelik´i Büyükşehir Belediye Başkanlığı´nda görmekten mutlu olduklarını dile getirdi. Kayseri´nin özellikle sanayisi açısından Türkiye´de öncülük etmiş bir şehir olduğunu vurgulayan Mehmet Büyükekşi, ?İlk uçak fabrikası kurulmasından bugüne kadar, mobilya kümelenmesi, elektrik ve elektronikte almış olduğu yol gerçekten çok önemli? dedi. Doğru planlamayla hedefe daha çok yaklaşıldığını ifade eden Büyükekşi, Başkan Çelik ?in liderliğinde güzel hedeflerin yakalanacağını vurguladı. Son zamanlarda yerli ve milli üretim akımı olduğunu ve bu akımın başında savunma sanayinin geldiğini belirten TİM Başkanı Büyükekşi, ?Siz zaten yüksek katman değerlerin önemini bizden daha iyi biliyorsunuz. O yüzden de Kayseri´de lojistik, altyapı ve insan kaynağı olarak güzel bir potansiyel var. İnşallah sizlerle birlikte güzel şeyler olur? dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, bir devletin ayakta durması ve daha güçlü olması için sanayicinin yetişmesi, istihdam oluşması, katma değer ve vergi üretilmesi gerektiğini belirtti. Kayseri hakkında da bilgi veren Başkan Çelik, ?Üç tane üniversitemiz, üç organize sanayi bölgemiz, serbest bölgemiz, teknoloji geliştirme bölgemiz var. Üniversitemiz dört oluyor. Bu unsurlarla çok daha iyi yerlere geleceğiz? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"