Tıp Bayramı kutlandı

Tıp Bayramı kutlandı

 ‘14 Mart Tıp Bayramı’ yurt genelinde gerçekleştirilen türlü etkinliklerle kurtlanırken ilimizde de Erciyes Ünivesitesi’nde ki kutlamada hekim adayı tıp fakültesi öğrencilerine önlük giydirilirken; Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç.Dr. İlhan Şahin ve Hekim Birliği Sendikası Kayseri İl Temsilcisi Dr. Yahya Güngör yaptıkları açıklamalarda hekimlerin sorunlarına çözüm getirilmesini istediler. ,

Erciyes ÜniversitesiTıp Fakültesi tarafından “14 Mart Tıp Bayramı” vesilesi ile gerçekleştirilen törende  ilk olarak kampüs içerisinde bulunan Atatürk Anıtı'na Çelenk Sunma töreni gerçekleştirildi.

                                                                                                                              Daha sonra Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen törene ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Borlu, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Yıldız ve Doç. Dr. İskender Gün, Kayseri Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Özyalçın, Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İlhan Şahin ile akademisyenler ve öğrenciler  katıldı.                                                           

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İlhan Şahin ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Orhan Yıldız, birer konuşma yaparak 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihçesi hakkında bilgiler verdiler. ERÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Borlu ise konuşmasında 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayıp  “Hiçbir meslek grubunda olmadığı kadar Türk hekimlerine dünyanın birçok yerinden teveccüh gösteriliyorsa bunun sebebi hekimlerin hayatta en hakiki mürşit ilimdir inancıyla, bilimin gereklerini yerine getirerek ve ölçüde tartıda hile yapmadan yetiştirilmeleridir” diye konuştu.                                        

Açılış konuşmalarının ardından etkinlikte akademik ünvan değişikliği olan öğretim üyelerine cübbe giydirilip;  dönem 1 ve dönem 2 öğrencilerine önlük giydirilmesinin ardından sona erdi.

Öte yandan Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. İlhan Şahin kutlamalar sonrası Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasında hekimlerin mutsuz ve umutsuz olduğuna dikkat çekip genç hekimlerin yurt dışına gitmek istedikleri vurgulayarak şunları kaydetti

Hekim Birliği Sendikası  İl Temsilcisi Dr. Yahya Güngör ise Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde yaptığı değerlendirmede hekimlerin can güvenliği istediğini belirterek şöyle konuştu "Hekimlerin bugün baktığımızda çalışma şartlarındaki acımasız çetin koşullar, şiddetle her daim burun buruna gelmesi, düşük ücretlerle çalıştırılması, itibarsızlaştırılması, hasta ile hekimi karşı karşıya koyacak düzenleme ve yönlendirmelerin yapılmaması neticesinde maddi ve manevi olarak huzursuz, yorgun ve hatta tükenmiş durumdayız. Bu nedenle bağlı olduğumuz Hekim Birliği Sendikası adına 14 Mart Tıp Bayramıyla başlayan 15-16 Mart günlerinde devam edecek olan grev kararına uyuyoruz. Diğer sendikalarla birlikte aldığımız bu grev kararında şunları talep ediyoruz"



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı