TİYATRO YA YOĞUN İLGİ

TİYATRO YA YOĞUN İLGİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan "Bir adam yaratmak" tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.

Şehir Tiyatrosu`nda düzenlenen oyuna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, MTTB Kayseri Şube Başkanı Mehmet Fatih Erkan, MAZLUM-DER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Eğitim Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sergilenen oyun hakkında bilgiler veren MTTB Kayseri Şube Başkanı Mehmet Fatih Erkan, "Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz ve Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şubesi olarak Necip Fazıl`ın 1950`li yıllarda yazdığı tiyatro eseri olan `Bir adam yaratmak` konulu tiyatromuzu oynayacağız. Liseye giden öğrencilerimiz burada tiyatromuzu sergileyecekler. Necip Fazıl`ın daha bir sürü tiyatro eseri var. Daha farklı eserleri de var. İnşallah bunları da sırası ile sergileyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici de, oyunun güzel bir çalışma olduğunu söyledi. Eskici, "Program, Kayseri Gençlik Merkezi`ndeki tiyatro eğitimi alan gençlerimiz ile Milli Türk Talebe Birliği ile ortaklaşa düzenlediğimiz bir programdır. Necip Fazıl üstadın `Bir adam yaratmak` adlı tiyatrosunu sergileyecekler. Aslında çok daha öncesinde Necip Fazıl`ın ölüm yıldönümü yada doğum gününde yapmak istiyorduk ama bu Gençlik Haftası gelen süreçte yoğunluğumuzdan dolayı böyle oldu. Arkadaşlarımız sağ olsunlar güzel bir çalışma yaptılar" diye konuştu.
"BİR ADAM YARATMAK TİYATRO OYUNU"
Eser, bir tiyatro yazarının geçirdiği büyük ruh çilesini anlatır. Ölüm korkusu, sanatın çilesi, kader, cinnet konularına değinir. Konusu `Meçhul bir tarihte, İstanbul’da geçen oyunun karanlık, boğucu bir atmosferi vardır. Yazar, aralıklarla iki yıl süren bir çalışma sonucunda oyunu tamamlamıştır. İlk piyesi olan `Tohum`dan sonra ikinci tiyatro eserini yazan Necip Fazıl’ın tiyatro yazarlığı konusunda ilk ustalık eseri ve Türk tiyatrosunun bir trajedi şaheseri kabul edilir. Eserde oyun kahramanı olan yazar Hüsrev’in kaleme aldığı `Ölüm Korkusu` adlı oyun ile `Bir Adam Yaratmak` piyesinin kendisi iç içe ustalıkla kullanılmıştır.

 



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü