TKB´DEN KOCASİNAN BELEDİYESİ´NE BAŞARI ÖDÜLÜ

TKB´DEN KOCASİNAN BELEDİYESİ´NE BAŞARI ÖDÜLÜ

Kocasinan Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından Antalya´da düzenlenen 2016 yılı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması´nda tarihi ve kültürel mirası korunması konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle jüri tarafı

 Ulusal düzeyde yenilikçi projelerle ödül alan Kocasinan Belediyesi, ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Antalya Expo Center´da düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı´nda gerçekleştirilen ödül töreninde Erkilet Mahallesi´ndeki General Emir İlköğretim Okulu´nun restorasyon çalışmasına başarı ödülü verildi.

Törene katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bir yandan yenilikçi belediye anlayışıyla kentsel dönüşüm yaparak Kocasinan´ın yaşam kalitesini yükselttiklerini diğer yandan da tarihi yapılara sahip çıkarak geleceğe aktardıklarına vurguladı. Başkan Çolakbayrakdar, ?Tarihi Kentler Birliği tarafından tarihi ve kültürel mirası korunması konusunda başarı ödülüne layık görüldük ve tarihi okulun restorasyon çalışmamız yerel yönetimlere örnek gösterildi. 69 belediyenin 143 projesi arasından bizim çalışmamızın ödüle layık görülmesi bizleri onurlandırdı. Tarihi ve kültürel miras çalışmalarımızla ilçemizin önemli eserlerini gün yüzüne çıkarıyoruz. Bunlardan sadece birisi olan restorasyonunu tamamladığımız Erkilet Mahallesi´ndeki General Emir İlköğretim Okulu, Cumhuriyet dönemine ait bir yapıdır. Bu yapıyı hem korumak hem de gelecek kuşaklara fiziki yapı olarak kazandırmak adına başlatmış olduğumuz çalışmalar nihayete erdi. Önümüzdeki günlerde tarihi okul,  gençlik merkezi olarak hizmet verecek. Merkezimizde, çocuklarımız ve gençlerimiz, eğitim, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunarak, toplumda daha aktif bireyler haline gelecekler.? diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, ilçe genelinde tarihi ve kültürel mirasları, aslına uygun bir şekilde restore edip son teknolojiyle donatılarak vatandaşların hizmetine sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"