TMSF BAŞKANI GÜLAL VE EAH CEO’SU ERTEKİN’DEN 2019 DEĞERLENDİRMESİ

TMSF BAŞKANI GÜLAL VE EAH CEO’SU ERTEKİN’DEN 2019 DEĞERLENDİRMESİ

HOLDİNG 2019’U REKORLA KAPATTI

Erciyes Anadolu Holding yönetimince tertiplenen 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal’ın da iştiraki ile gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Gülal TMSF kayyumluğunda yönetilen 807 şirketin bulunduğunu, bunların aktif büyüklüğünün 60,1 milyar lira, öz kaynak büyüklüğünün de 26 milyar lira seviyesinde olduğunu belirtip, Erciyes Anadolu Holding’in 2019 yılını rekor karla kapattığını kaydetti.

Erciyes Anadolu Holdingin Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkezinde gerçekleştirilen 2019 değerlendirme toplantısında konuşan Toplantısı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal hain darbe girişiminden sonra FETÖ aidiyeti ve iltisakı tespit edilen şirketlerin TMSF kayyumluğunda yönetildiğini hatırlatarak başladığı sözlerini, Fona devredilen firmaların, başarılı finansal sonuçlarla ekonomiye güç katmaya devam ettiğini vurgulayarak şunları kaydetti. "Şu an itibariyle 807 şirketimiz var TMSF kayyumluğunda yönetilen. Bunların aktif büyüklüğü 60,1 milyar lira seviyesinde. Öz kaynak büyüklüğü de 26 milyar lira seviyesinde. Toplam çalışan sayımız 40 bin 668. Biz devraldığımız andan itibaren temel politika olarak 'şirketler milletin malı ve emaneti' dedik. Bu şirketlerde irtifa kaybı olmayacak, şirketler katma değer üretmeye devam edecek politikasıyla çalışıyoruz. Bu şirketler öz kaynak büyüklüğü olarak yüzde 42 seviyesinde, aktif olarak da yüzde 39 seviyesinde bir büyüklüğe ulaştılar. Erciyes Anadolu Holding şirketlerimiz arasında en büyüğü."

Gülal sözlerinin devamında Erciyes Anadolu Holdingi 2016 yılında devraldıklarını, şirketin karlılığını yüzde 75 seviyelerinde artırdıklarını, şirketin öz kaynağının yüzde 52 seviyesine çıktığının altını çizerek "Biz bu holdingi devraldığımızdan bugüne kadar aktif olarak yüzde 60,4 seviyesinde büyüttük. Cirosu da hemen hemen yüzde 70 seviyesinde arttı. Devraldığımızda borcun aktifteki oranı yüzde 26'ydı, bugün 383 milyon dolar borcu 92 milyon dolara düşürdük." İfadesini kullandı.

TMSF Başkanı Gülal, enflasyonla mücadele kapsamında şirketin ciddi bir desteği olduğunu, 2020 yılına gelinmesine rağmen fiyatların 2018 yılına göre uygulandığını ifade edip, holdingin karlılığının geçen yıla göre 1 milyar lira seviyesine geldiğini vurgulayarak emeği geçen çalışanlara şükranlarını sunmayı da ihmal etmedi.

Medya mensuplarının holdingin gelecek yıllarda eski yöneticilerine devredilme olasılığı olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine de "Erciyes Anadolu Holding ile alakalı yargı süreci devam ediyor. Birinci derecede mahkeme müsadere kararı verdi. İstinaf bunu onadı ve şu an dosya Yargıtay’da. En kısa zamanda oradan da onaylanmasına müteakip, buradaki hisselerin hazineye geçmesi kesinleşmiş olacak. Süreç böyle devam ediyor. Buradan sonrasında bir iade olması ne hukuken ne de idare olarak mümkün." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda konuşan bir diğer isim Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin de mobilya dünyasında açık ara önde olduklarını ve mağaza sayılarının bin 513 mağazaya ulaştığını hatırlatıp, yeni yatırımlarla büyüdüklerini vurgulayarak “Enerji grubunda yatırımlarımız devam ediyor, sosyal sorumluluk projelerinde de gerekli yardım ve yatırımları yapıyoruz” ifadesini kullandı.

Ertekin sözlerinin sonunda holdingde 12 bin 150 kişinin çalıştığını, 2019 yılında 408 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”