TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU,

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU,

?KOBİ´LERİN FİNANSMANA ULAŞMA İMKÂNLARI AÇIK TUTULMALI?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Bankalar Birliği Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantılarının bir yenisi ilimizde gerçekleştirildi? Kendiside Kayserili olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu toplantı öncesi medya mensuplarına yaptığı değerlendirmede ?Sıkıntılı günleri aşmak için, reel sektör ile finans sektörü el ele verip mücadele ediyoruz. Her iki sektörün de güçlendirilmesine ihtiyaç var. Bu kapsamdaki önerilerimizi hükümete ilettik, iletmeye de devam ediyoruz. Reel sektörün ve özellikle de KOBİ´lerin finansmana ulaşma imkânlarının açık tutulması hayati önem arz etmektedir? değerlendirmesinde bulundu?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Bankalar Birliği Reel Sektör ve Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantıları devam ediyor? Denizli, Konya, İzmir ve İstanbul´dan sonra Kayseri´de gerçekleştirilen toplantıda reel sektör ve finans sektörünün temsilcileri buluşup sıkıntılı günleri aşmak için çözüm yolları aradılar?

Toplantı öncesinde medya mensuplarına değerlendirmede bulunan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye Bankalar Birliği ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin ortaklaşa olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, ?Anadolu´da diyalog toplantıları düzenlediklerini belirterek Denizli,Konya,İzmir,İstanbul´dan sonra şimdi Kayseri´deyiz. Bankalarımız, reel sektörün dertlerini dinlemek için sahaya indi? dedi ve ekledi ?Bu toplantılarla reel sektör ile finans sektörü birbirini daha iyi anlayarak, ortak çözümler geliştirmekteyiz. ?Yani bu sıkıntılı süreci birlikte çalışarak atlatacağız. Her iki sektörün de güçlendirilmesine ihtiyaç var. Bu kapsamdaki önerilerimizi hükümete ilettik, iletmeye de devam ediyoruz. Reel sektörün ve özellikle de KOBİ´lerin finansmana ulaşma imkânlarının açık tutulması hayati önemde´ son dönemde ekonomide olumlu gelişmeler devam etmekte ancak ekonomideki canlanma henüz istediğimiz noktada değil. Bu konuda Oda ve Borsalardan gelen bizimde hükümete ilettiğimiz 4 sektördeki vergi indirimlerinin hayata geçti. Hükümetimiz ilk adımı piyasaları canlandırmak için böylece attılar. Sonrasında kısa çalışma ödeneği aktif hale getirildi. Dün de ödeme sıkıntısına düşen, düzgün mükelleflerin SGK prim borçlarına 60 ay vadelendirme sağlandı. Tüm bu önlemler piyasalarımıza moral vermektedir. Biz Bu çalkantılı sürecin geçici olduğuna inanıyoruz. Son 25 senede, iç ve dış kaynaklı, çeşitli kriz ve çalkantıyı hep beraber atlattık. Hepsinin de üstesinden geldik ve yola devam ettik. Bu sıkıntılı günleri aşmak için, reel sektör ile finans sektörü el ele vermiş durumundayız. Çünkü biz hepimiz Türkiye için varız. İnanıyorum ki, bu seferde bu tümsekte bu tekerlek kalmayacak.?

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın´ da ´´Bankalar Birliği olarak ekonominin olumlu yönde seyrettiğini düşünmekteyiz. Reel sektörle bankacılık sektörü ayrılmaz bir bütündür. Birimizdeki bir rahatsızlık, bir diğerimizi etkiliyor aynı gemide olduğumuzun bilincindeyiz ve hızlı koşuyoruz bugün Kayseri´de bu konuları konuşup tartışacağız. Özeleştiri yapıyoruz ve yapacağız´´ ifadesini kullandı?

Toplantı açıklamaların ardından basına kapalı devam ederken, KTO, KAYSO, KTB Başkanlarının yanı çok sayıda esnaf, sanayici ve ticaret erbabı da iştirakçiler arasında yer aldı?

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”