TOBB´UN ODA VE BORSALARI

TOBB´UN ODA VE BORSALARI

TEK SES OLUP DARBE KALKIŞMASINI LANETLEDİLER?

Yurt genelinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı olarak faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının temsilcileri bir araya gelip tek ses olarak darbe kalkışmalarını lanetlediler. İlimizde de Kayseri Ticaret Odası öncülüğünde bir araya gelen Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Borsası, Develi Ticaret Odası, Bünyan Ticaret Odası, Yahyalı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri darbe kalkışmasını kınayıp, failleri lanetlediler?
Ticaret Odası toplantı salonunda bir araya gelen ilimizde Tobb´a bağlı olarak faaliyet gösteren oda ve borsaların yönetim kurulu üyeleri Türkiye´de özel sektörü temsil eden TOBB ve 365 oda-borsa temsilcileri ile 81 ilde eş zamanlı yapılan basın açıklamasına ilimizi temsilen iştirak ederek darbe kalkışmasını protesto ettiler.
Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz yaptığı değerlendirmede darbe girişiminin, Türk milletinin birlikte duruşu ve kararlı tutumu sayesinde başarısızlığa uğratıldığını vurguladı. Söz konusu birlik ve beraberlikten dolayı tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile tüm kurum-kuruluşlar ve basın camiasının mutluluk duyması gerektiğini vurgulayan Başkan Hiçyılmaz, ?Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK´nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Ama en çok, darbecilerin silahları karşısında kahramanca direnen milletimizin azim ve cesaretiyle kıvanç duyuyoruz.? Değerlendirmesinde bulundu?
Başkan Hiçyılmaz sözlerinin devamında ordu içinde örgütlenmiş olan terör çetesinin bir an önce adalet önünde hesap vermelerini istediklerinin altını çizerek ? 15 Temmuz gecesi çatışmalarda hayatını kaybeden şehitlere Allah´tan rahmet, yaralılara da acil şifa diliyorum. İş dünyası olarak bundan sonraki süreçte daha çok çalışarak ülkemizi aydınlık yarınlara taşımanın mücadelesini vereceğiz? ifadesini kullandı?
Kto Başkanı Hiçyılmaz sözlerinin sonunda dün olduğu gibi, bugün ve yarın da TOBB ve 365 Oda-Borsa olarak devletin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayıp şunları kaydetti? ?Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların da karşısına dikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha büyük bir azimle çalışacak ve Türkiye´yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Mustafa Kemal Atatürk´ün ?Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir´ sözünü hep aklımızda tutarak; ülkemiz için durmadan çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp, güvenelim. Bu vesileyle halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmazsın.?
HABER: C.ÜSTEN



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"