TOÇ-BİR-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN ÖZTÜRK,

TOÇ-BİR-SEN GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HÜSEYİN ÖZTÜRK,

?NERDE DURULMASI GEREKTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLEN BİR TEŞKİLATIZ ?

?NERDE DURULMASI GEREKTİĞİNİ ÇOK İYİ BİLEN BİR TEŞKİLATIZ?

Tarım-Orman Çalışanları Birliği Sendikası (TOÇ-BİR-SEN) 4. Dönem Toplu Sözleşme Değerlendirme ve Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan TOÇ-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk; ?Özelden üyelerimize özlük haklarının temin edilmesi, durumlarının iyileştirilmesi, çalıştığı kurumun iş yerinden bütün ücretlerinin iyileştirilmesine kadar bir çaba sarf ederken bir yandan da hak ve hakikat namına vatan ve millet için duruş gösteren ve nerede durulması gerektiğini çok iyi bilen bir teşkilatız? dedi. 
TOÇ-BİR-SEN 4. Dönem Toplu Sözleşme Değerlendirme ve Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kayseri Şube Başkanı Murat Kuzkale, toplu görüşmelerde elde edilen kazanımları üyelerine tekrar hatırlatarak, ?4. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos´ta başlamış ve en son 23 Ağustos´ta, hizmet kolumuzda atılan imzalarla son bulmuş, genele ilişkin 2018 için 4+3.5, 2019 için 4+5 maaş zammı ve bunun yanı sıra kamuoyunun dikkatini çekmek istediğimiz ?Kamu yemekhanelerinde helal sertifikalı ürünlerin kullanılması´ konuları bağıtlanmıştır. Hizmet kolumuzda ise 11 hizmet kolu içerisinde son ana kadar mücadeleye devam edilmiş ve en son yeni kazanımlara imza atılmıştır. 3. Dönem toplu sözleşmede elde ettiğimiz koruyucu giyim, donanım malzemeleri, yangın tazminatı, fazla çalışma ücreti, orman muhafaza memurlarının toplu taşıma ücreti, koruyucu gıda yardımı, orman muhafaza memurlarının ek ödemesi, kadastro tazminatı ve üretimi teşvik primi ile ilgili kazanımlara ek olarak sağlık tekniklerinin teminde güçlük zammı, milli parklar ve OGM´de görevli şeflerin ek ödemelerinin 5 puan artırılması, doğa koruma ve milli parklar personeline fazla çalışma ücreti ödenmesi, Kayseri teşkilatı olarak üzerinde durduğumuz konu olan 5996 SK. Kapsamında görev yapan veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi, biyolog ve kimyagerlere yaptıkları her 5 saat kontrol görevi karşılığı günlük 22 TL ilave ücret ödenmesi ve üretimi teşvik priminin bu yıl için 640 TL´ye kadar olan kısmının ek ödemeden mahsup edilmemesi gibi çok değerli kazanımlara imza attık. Tabi ki taleplerimiz fazlaydı, daha yapılacak çok işimiz var ama hizmet kolları içerisinde en fazla ve en anlamlı kazanımlara TOÇ-BİR-SEN imza attı? ifadelerini kullandı. Kuzkale konuşmasında Kayseri il teşkilatı olarak üyelerden gelen sendikal talepleri yerelde yöneticilerimize ve genele ilişkin olanları da genel merkeze aktarmanın yanı sıra birçok faaliyete de imza attıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda konuşan TOÇ-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk ise, hangi durumda nerede durması gerektiğini bilen bir teşkilat olduklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü;
?Bugün Memur-Sen ailesi Türkiye de 1 milyon, TOÇ BİR-SEN camiası da 42 bin 754 üye sayısına ulaşmış durumdayız. Onlara teşekkür ederken, bizler de bu davayı, bu sorumluluğu almış teşkilat mensupları olarak da sorumluluğumuzun da farkında olmalıyız. Kayseri´de birlik anlamında güzel bir enerji var. Her zaman enerjik, her zaman bir şeyler üretmenin peşinde olan bir teşkilattır. Teşkilat başkanı olarak bunu gözlemliyorum. Çünkü Kayseri demek genel merkez demektir. Bizim güçlü olmamız hizmet kollarındaki 11 teşkilatın güçlü olması demek, Memur-Sen´in güçlü olması demektir. Biz Memur Sen´in güçlü olmasının ne demek olduğunu 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde hem biz hem tüm Türkiye daha net bir şekilde anlamıştır. O gece o hain darbe gecesi girişimi sahaya teşkilat anlamında mutlaka hepimiz indik. Derli toplu sahaya inen ilk teşkilat olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu manada da Kayseri teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Memur-Sen 1 milyona yaklaştı dedik. Sivil toplum kuruluşlarının ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz bilincindeyiz. O gece vatan düşmanlarını, ümmet düşmanlarını bu denli güçlü olduğunu farz edin, Allah muhafaza konuşmak bile istemiyorum. Hepimize bu ülkeyi dar ederlerdi. Bu manada iş yerindeki il temsilcimizden, genel başkanımıza kadar hepimiz sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içinde olmalıyız. Hepimiz seçilmiş insanlarız. Sizin eliniz ile yapılmış olan bir hayır, sizin de ahiretinize bir katkı sağlayacaktır. Türkiye´de başörtü sorunu vardı ve bugün yok. Bunda emeği olan en güzel teşkilatsınız. O kış günü imza toplayan en güzel topluluksunuz. İçinde bulunduğumuz yapının ne kadar ulvi bir yapı olduğunu, ne kadar ulvi bir görevle görev yaptığınızın bilincinde olmak gereğiyle hatırlatmak istiyorum. Özelden üyelerimize özlük haklarının temin edilmesi, durumlarının iyileştirilmesi, çalıştığı kurumun iş yerinden bütün ücretlerinin iyileştirilmesine kadar bir çaba sarf ederken bir yandan da hak ve hakikat namına vatan ve millet için duruş gösteren ve nerede durulması gerektiğini çok iyi bilen bir teşkilatız. Sadece kuruculuğu yapan bir anlayışa sahip değiliz. 1994´lü yıllardan başlayıp sendikal hareketimizin geçmişi bunun ispatıdır. Sadece temel felsefemizin ana gayemizin bu olmadığını da biliyoruz ve bu anlamda da sendikacılığımızı devam ettiriyoruz. 1 milyon üyesiyle emeklileri de içerisine attığında 5 milyonluk bir kitlenin sorumluluğunu taşıyoruz. Toplu sözleşmelere otururken bu sorumlulukla oturuyoruz.?

Toplantıya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ