TOKİ SAKİNLERİ

TOKİ SAKİNLERİ

KENDİ BİNALARINI KENDİLERİ YÖNETMEK İSTİYOR?

Toki Konutlarında ikamet eden vatandaşlar Tüketiciler Birliği´nin kapısını çalarak sorunlarına çare aradılar? Toplu Konut İdaresi Başkanlığı´nın henüz taksileri bitmediği için bina yönetimi hakkını kendilerine vermediğini belirten Toki sakinleri Birlik Başkanı Mahmut Şahin´den sorunlarına yasal çerçeveler dahilinde çözüm bulunması için destek istediler? Toplu Konut İdaresi Başkanlığı´nın uygulamasının yasalara aykırı olduğunu açıklayan Şahin en kısa zamanda söz konusu uygulamanın sonlandırılarak vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için ilgililere çağrıda bulundu?
Toki Bölgesinde ikamet eden vatandaşlar bina yönetiminden mütevellit yaşadıkları sorunların giderilmesi için seslerini duyurmak ve kendilerine rehberlik etmeleri için Tüketiciler Birliği Genel Başkanlığı´nı ziyaret ederek Genel Başkan Mahmut Şahin´den yardım istediler? Toki sakinlerinin sorunlarını dinleyen Şahin yaşanan sıkıntıları onlar adına dile getirerek medya mensupları adına Toplu Konut İdaresi Başkanlığına çağrıda bulundu? Şahin vatandaşların sorunu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti? ?Toplu konut idaresi Toki Türkiyenin çeşitli illerinde konutlar yapıyor? Bu konutların çoğunluğu alt gelir grubuna yapıyor ve onları konutsuzluktan kurtarıyor. Uygun ödemelerle ev sahibi yapıyor? Fakat oturan insanlara o binaların o sitelerin yönetim hakkını vermiyor. Toki,siz tapunuzu almadınız, daha borcunuz bitmedi ? Dolayısıyla buranın yönetimini ben seçerim diyor? Ve yurt genelindeki bütün konutların yönetimini İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Boğaziçi A.Ş. veriyor? Yani Türkiye´nin her tarafına yapmış olduğu konutlara otomatikman yönetici olarak bu şirketi seçiyor? Bu şirketin atadığı yönetim işinden anlamayan kişiler geliyorlar Binaları yönetmeye çalışıyorlar? İnsanların sorununu takip etmekten aciz bu kişiler 31 ilde konuşlu 234 sitede yöneticilik yapıyor? Niye oradaki oturanlar kendileri yönetemiyorlar ? Niye kendi yöneticisini seçemiyorlar ? Toki bu yetkiyi niye vermiyor? Biliyorsunuz 6502 sayılı Tüketici Kanunun´un ilk çıktığı günden beri böyledir ? Haksız sözleşme diye bir şey var. Toki diyor ki burada bir sözleşme var. Ben imzalattım, ben belirlerim diyor? Halbuki tüketici kanunu ne diyor daha önceden hazılanmış tüketicinin içeriğine etki edemediği tamamen tek taraflı hazırlanan sözleşmeler haksız sözleşmedir ve iptal edilir. Mahkemeye başvurduğunda her hangi bir Toki sitesinde oturan sakinler mahkemenin bu sözleşmesini iptal etmesi gerekiyor. O sitede yaşayanlar bütün masrafları veriyorlar .Fakat yönetimleri kendileri belirleyemiyorlar? Bir masraf yapılacak bir malzeme yapılacak? O siteye ne alınması konusunda bir fikirleri soruluyor site yönetiminin nede kanaatleri araştırma yapılması istenmiyor onlar yapıyorlar sadece ödemeyi istiyorlar,peki ödeme yapıldığı zaman karşılığını alıyor mu? Bu site sakinleri onu da buradaki mağdurlara soracağız.. .Fakat garip olan bizim tüketiciler birliğinin şubesi olan bir çok yerde bu Toki de oturanların şikayetleri var. Herkes aynı durumdan şikayet ediyor ? Yönetim düzgün yapılamıyor ve biz mağdur oluyoruz? Bununda sebebi aslında bu sözleşme maddesine dayanarak Toki´nin ben sözleşmeyi imzalattım halbuki karşı taraf bunun içeriğini etki edebiliyor mu demiyor.Garip olan bir durum daha var. Bazı siteler Boğaziçi A.Ş. yönetimiyle anlaşıyor ulaşıyor ve kendileri yönetimi alabiliyorlar? Böyle garipliklerde var. Bir tarafta hayır sözleşmeye göre ben yapacağım tapuyu alana kadar bir taraftan da böyle gariplikler de var.Kesinlikle Toki´nin bu mağduriyete son vermesi lazım?
Site mağdurlarından Şaban Dönmez ise Toki´nin Kayseri´de bürosu olması nedeni ile sıkıntılarını dile getirecek muatap bulamadıklarını vurgulayarak ? 2008 yılında teslim edilen Toki evlerinin,teslim edilirken her türlü formalite gereği her türlü yazışmaları bizle yaptılar,fakat benim en çok tuhafıma giden nokta şudur. Toki Kayseri´de şuan 10 tane etap yapıyor? En azından 3000- 4000 konut yapıyor. Fakat burada ne bürosu, nede müdürlüğü var . Ben bunu anlamıyorum ? ifadesini kullandı?
HABER: C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor