TOMARZA´DA SAĞLIK TARAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

TOMARZA´DA SAĞLIK TARAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kayseri il sağlık Müdürlüğü ve Genç Birlik Kayseri Şubesi ortak protokolü ve Kayseri Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu destekleri ile Tomarza İlçesi´nin Akdere Köyü´nde gün boyu Sağlık taraması etkinliği gerçekleştirildi.

Kayseri il sağlık Müdürlüğü ve Genç Birlik Kayseri Şubesi ortak protokolü ve Kayseri Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu destekleri ile  Tomarza İlçesi´nin Akdere Köyü´nde gün boyu Sağlık taraması etkinliği gerçekleştirildi.

Köy içerisinde yer alan Akdere ilk ve ortaokulunda, öğrenciler başta olmak üzere köy halkına yönelik diyabet ölçümü, tansiyon ölçümü, doğru diş fırçalama ve genel sağlık taraması gerçekleştirildi. Köy halkı tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanan etkinlikte öğrenciler için diş macunu ve diş fırçası setleri de dağıtıldı. Sağlık taramasından geçen vatandaşlar ile yakından ilgilenen Dr. Osman Demir: ?Vatandaşlarımız bizleri büyük bir ilgi ile karşıladı, konu sağlık olunca elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz? dedi.

Etkinliğe katılan vatandaşlara, kış ayına daha dirençli girmenin önemini hissettirmek ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek için mandalina ikramı yapıldı.

Genç Birlik Kayseri Şube Başkanı Mustafa Ragıp Adıgüzel : de? Genç Birlik Kayseri şubesi yeni yönetimi olarak ilçelerimizde faaliyetlerimizi hızlandıracağız. Bugün Tomarza ilçemizdeki vatandaşlarımıza yaptığımız sağlık taraması ile köy halkının sağlık okuryazarlığı seviyesini arttırmayı hedefledik. Diyabet taraması, tansiyon ölçümleri ve doğru diş fırçası kullanımı faaliyetlerimiz ile bir farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Bugün burada bizlere destek olan il sağlık müdürümüz Sayın Ali Ramazan Benli´ye, Milli Türk Talebe Birliği Kayseri Şubemize ve Kayseri Üniversitesi Genç Kızılay Topluluğu gönüllülerine teşekkür ederim?  dedi.

Sağlık taramasına etkinliğinin çocuklar adına önemine dikkat çeken Tomarza İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet KURT ise şunları söyledi: ?Bugün İlçemizde gerçekleşen etkinlik aracılığıyla Akdere İlk ve ortaokulumuzda sağlıklı yaşamı teşvik etmeye çalıştık. İlçe milli eğitim olarak okullarımızda bu tür etkinliklerin düzenlenmesi bizleri oldukça mutlu etti?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı