TOPLUM DESTEKLİ POLİSLER

TOPLUM DESTEKLİ POLİSLER

ÇALIŞMALARIYLA GÖZ DOLDURUYOR

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından, 15 Kasım-15 Aralık tarihleri arasında Silah Atmayalım Yaşamları Karartmayalım, Pencerem Kapım Güvenli Yapım, Sıcak Yuvam, Dilenciliği Meslek Edindirmeyelim, Telefonla Dolandırıcılık Mağduru Olmayalım, Öğrencilerimiz Geleceğimiz, Trafikte Eğitimli Çocuklar, İpeksi Dokunuş İle Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller, Emniyetle Engelsiz Yarınlar Projesi, Bir Kalbe Dokunuş, At Çiftliği Projesi, Emniyetten Eğitime Bilgisayar Desteği, ÇOGEP (Genç Bakışlar Mutlu Yüzler) çalışmaları yürütüldü.

ÇOGEP ?Genç Bakışlar Mutlu Yüzler? projesi, ?Şehirde Birlikte Yaşama Kültürü´ faaliyeti kapsamında; Kayseri´de bulunan orta ve lise düzeyindeki okullarda güvenli internet kullanımı, siber suçlar, sosyal medya bağımlılığı, genel güvenlik ve asayiş ile milli birlik ve beraberlik konularında görsel materyallerle bilgilendirme sunumları düzenlendi. Bu amaçla; ortaokul düzeyindeki 12 okulda bin 270 öğrenciye ve lise düzeyindeki 8 okuldaki bin 790 öğrenciye yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi, öğrencilere bin 160 tükenmez kalem, bin 460 şapka, bin 340 anahtarlık hediye edildi, anaokulu ve ilkokul düzeyindeki okullarda oto koltuğu, trafik ışıkları ve genel güvenlik konularında görsel ve uygulamalı eğitimler düzenlendi. Bu amaçla; anaokulu düzeyindeki 7 okulda 450 öğrenciye yönelik ve ilkokul düzeyindeki 10 okulda 700 öğrenciye yönelik görsel destekli uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi, öğrencilere 940 boyama kitabı, 940 boyama kalemi, 940 polikart, 210 şapka, 210 anahtarlık, 630 balon hediye edildi.

?Sinema Etkinliği´ kapsamında; orta ve lise düzeyindeki 7 okuldan 50 şer öğrenci olmak üzere toplam 350 öğrenci, okullarından servislerle alınarak sinemaya götürüldü, burada yaş gruplarına ve fiziksel özelliklerine uygun belirlenen vizyon filmleri izlettirildi.

?Vatanımı Seviyorum´ teması ile Van İl Tarih ve Kültür Gezisi düzenlendi, gezi ile daha önce uçağa binememiş çocuklar arasından seçilen toplam 40 çocuk, 4 personel eşliğinde kara yolu ile Ankara´ya buradan da hava yolu ile Van´a gitti. Van´da rehberler eşliğinde tarihi ve kültürel yerleri gezme imkanı buldu.

?Tarihe Yolculuk´ teması ile Çanakkale-İstanbul-Ankara tarihi ve kültürel gezi etkinliği düzenlendi. Gezi ile daha önce Çanakkale, İstanbul ve Ankara illerine gidememiş çocuklardan, her seferde 40 çocuk olmak üzere toplam 80 çocuk, 2 farklı turla 4 görevli eşliğinde, 4 gece 5 günlük Çanakkale-İstanbul-Ankara illerini kapsayan gezi etkinliğine katıldı. Geziye katılan çocuklar Cumhuriyet Meydanı´nda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile karşılandı, gösteri akabinde çocuklar daha önceden etkinliğe uygun olarak giydirme yapılan otobüse bindirilerek sevinç gözyaşları ve polis eskortuyla uğurlandılar. Gezi kapsamında çocuklar rehberler eşliğinde Çanakkale, İstanbul ve Ankara illerinin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

?Emniyetten Eğitime Bilgisayar Desteği Projesi´ kapsamında; İl Emniyet Müdürlüğü tarafından modernize edilen 30 bilgisayar, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde tespit edilen 14 ilçeden 27 okulumuza teslim edildi.

?İpeksi Dokunuş İle Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller Projesi´ faaliyetleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı 47 Okul Müdürünün katılımıyla bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

?At Çiftliği Projesi´ faaliyetleri kapsamında; Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde denetimlerini devam ettiren 7 genç ile Özel Eğitim Meslek Okulunun 12 engelli öğrencisi görevliler nezaretinde İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren At Çiftliğine götürülerek atlara bindirildi, akabinde çiftlikteki hayvanat bahçesini gezdirilerek hayvan sevgisi aşılanmaya çalışıldı.

Yürütülen TDP genel faaliyet ve çalışmalarında; site ve apartman sakinlerine yönelik 7 huzur toplantısı, öğrencilere yönelik 43 bilgilendirme toplantısı, resmi kurum ve kuruluşlara yönelik 13 bilgilendirme toplantısı, sivil toplum kuruluşlarına yönelik 3 bilgilendirme toplantısı, esnafa yönelik 6 bilgilendirme toplantısı ve okul aile birliklerine yönelik 8 bilgilendirme toplantısı olmak üzere toplamda 80 bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hane, işyeri, okul, resmi kurum, özel kurum, umuma açık istirahat ve eğlence yerleri ile yüz yüze yapılan çalışmalar olmak üzere toplam 4 bin 575 bilgilendirme faaliyeti yapıldı, 60 suç mağduru - destek ziyareti yapılmış, sosyal desteğe ihtiyaç duyan çocuk ve gençlere yönelik 13 sosyal ve kültürel etkinlik düzenlendi, nişan, düğün, işyeri açılışı ve taziye olmak üzere 68 sosyal etkinliğe katılım sağlandı, engelli, sokak çocuğu, yaşlı ve yardıma muhtaç vatandaşlara yönelik olarak da 90 sosyal yardım faaliyeti yapıldı.

Mahalle polislerine sorumluluk bölgelerinde mahalle sakinlerince bildirilen sorunlarla ilgili olarak emniyet birimlerine 13 bildirim ve ilgili belediyelere 4 bildirim olmak üzere toplamda 17 bildirimde bulunuldu.

15 Kasım 2018 - 15 Aralık 2018 tarihleri arasındaki TDP proje, genel faaliyet ve çalışmalarında toplam 24 bin 707 vatandaşa ulaşıldı ve 13 bin 191 adet broşür, afiş, sticker vb. bilgilendirme ve bilinçlendirme materyalleri dağıtıldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor