TOPRAK: KAYSERİ TÜRKİYE SANAYİSİNİN LOKOMOTİFİ

TOPRAK: KAYSERİ TÜRKİYE SANAYİSİNİN LOKOMOTİFİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Kayseri'de düzenlediği basın toplantısında, “Halka dokunmayan ekonomi, ekonomi değildir” dedi.

CHP il binasında düzenlenen basın toplantısında Kayseri ziyaretini değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Türk ekonomisinde çok büyük yeri olan bir ilimizdir. Kayseri bizim çok önemli. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türk sanayicisi ve işadamlarıyla konuşmak üzere ilk defa bir siyasi partide bulunan bir genel başkan yardımcılığıyla Türk ekonomisini takip etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Toprak, “Biz şunun farkındayız ki, Türkiye’de üretim arttıkça ailede huzur olur. Üretim arttıkça toplumda huzur olur. Huzur ve mutluluk ailede başlar. Eğer aile mutlu ise ülkede mutluluk olur. Kayseri Türk ekonomisinde önemli bir yere geldiği için çok gururluyuz ama başka bir nokta var ki, halka yansımayan gelişmişlik, sanayi ve rakamlarla mutluluk değildir. Önemli olan refahın, halka yansımasıdır. Bugün halka dokunmayan ekonomi, ekonomi değildir. Bizim için öncelikli hedef Türkiye’deki güçlü ekonominin halka dokunmasıdır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Suriye ile savaşın eşiğine getirildiğini ifade eden Toprak, “Bugün gelinen noktada Türkiye neredeyse savaşın eşiğine gelmiştir. Bugün öyle bir çılgınlığa varıldı ki, bir başka ülkenin iç işlerine müdahale etmek Türkiye’nin boynunun borcuymuş gibi bir noktaya gelindi” diye konuştu.
“Başkası istiyor diye komşumuza savaş açmayalım” diyen Toprak, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’de kanın akmaması için, evlatlarımızın o çöllerde şehit olmaması için elimizden gelen, tüm sorumluluk noktasında muhalefet anlayışıyla biz bu işin karşısında durduk. Bu bizim meselemiz değil. Başkası istiyor diye komşumuza savaş açmayalım. Eğer komşumuza savaş açarsak hem Türkiye ekonomisi batar hem de Türkiye’de çok analar ağlar. Başbakanın 15 gündür Suriye savaşını ağzına almamasındaki en büyük neden Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorumlu muhalefet yapmasıdır. Hükümetin izlediği yanlış politika Türkiye’deki birçok atölyenin, fabrikanın kapanmasına neden oldu” diye konuştu.
Toprak, Ergenekon davasında tanıklık eden Şemdin Sakık hakkında sorulan soruyu şu şekilde yanıtladı:
"Vicdanları en çok yaralayan ve üzen nokta terörle mücadele etmiş, canlarıyla her şeyini ortaya koymuş silahlı kuvvetlerimizin, güvenlik birimlerimizin bir terörist tarafından suçlu ilan edilmesi. Bunu vicdan kabul etmez. Terörle birçok evladımızı şehit etmiş birini tanık olarak getireceksiniz, terörler mücadele etmiş kişileri hapiste tutmayı sağlayacaksınız. Bu iktidar partisinin ne kadar gözünün döndüğünün kanıtıdır. Eğer iktidar partisi, vicdanının bu konuda üzüntülü olduğunu söylüyorsa o zaman iktidar partisinin yapması gereken şudur: Nasıl MİT başkanına bir günde kanun çıkardılarsa bu konuyla ilgili de kanun çıkarabilirler. Silivri’deki sirk oyununa bir an önce son verilmesi gerekir.”
Toprak, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak doğruları söylemeye devam edeceğiz. Biz ülkemizi seviyoruz” diyerek sözlerine son verdi.


"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık