"Trafiğe Köklü Çözüm Getiriyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı`nda devam eden üstgeçit ve yonca yapraklı kavşak çalışmalarının yapıldığı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Trafiğe köklü çözüm getirilmesi için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğün

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bu hafta Cuma Namazını Fatih Mahallesi`ndeki Sözduyar Camii`nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşlarla sohbet eden ve "Hayırlı Cumalar" dileyen Başkan Özhaseki, cemaate kandil simidi ikram etti. AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Muammer Kılıç ile birlikte Cuma namazı sonrası bölgedeki esnafları ziyaret eden Başkan Özhaseki, çocuklara da forma hediye etti. Halkla sohbet ederek Mustafa Kemal Paşa Bulvarı`na geçen Başkan Özhaseki, üstgeçit ve yonca yapraklı kavşak çalışmalarının devam ettiği inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

"ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR"

Eski Çevreyol olarak bilinen Kocasinan Bulvarı`ndaki alt ve üst geçitlerle ilgili açıklamalar yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri trafiğine köklü çözüm getirmek amacıyla başlattıkları alt-üst geçit çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Şehir merkezini rahatlatmak amacıyla şehir merkezinin etrafındaki ring yollarını açmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Özhaseki, "Bu yollarda kesintisiz bir araç akımı devam ederse şehir merkezi de rahatlayacak. Birinci etapta Karayolları Kavşağı`ndan başlayarak Hastane ve İstasyon Caddesi Kavşaklarını içine alan ve Sanayi Odası Kavşağı`nı geçen hızlı akışın olacağı bir proje gerçekleştiriliyor. Karayolları Kavşağı`nda üç katlı bir proje var. Gerek yer altından, gerek yer üstünden ve zeminden giden araçların olduğu ortamda tıkanma olmadan burayı geçebileceğiz. Hastane ve İstasyon Caddesi Kavşağı`nda iki kavşağı birleştirip yer üstünden 750 metrelik köprü ile geçilebilecek bir çözüm projemiz var. Sonrada Sanayi Odası Kavşağı`nda trafik akışını devam ettirebilecek Yonca Yaprağı yapılıyor. Burada Mustafa Kemal Paşa Bulvarı`nı üstten geçiyor, Sanayi Odası Kavşağı ve tren yolunu geçerek Doğumevi`ne doğru aşağı iniyoruz. Sağa sola dönüşlerde de yonca yaprağından kesintisiz bir şekilde trafik akmaya devam edecek" dedi.

"ARTIK TRAFİK SORUNUNDAN BAHSEDİLMEYECEK"

Alt-üst geçit çalışmalarının kolay olmadığını ve özellikle Kayseri`de yeraltı sularının çok yakın olması nedeniyle inşaat çalışmalarının güçlükle devam ettiğini vurgulayan Başkan Mehmet Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalışmaların yapıldığı bölgede 3-4 metreden su çıkıyor. Bu yüzden de mecburen temele kazıklar çakılıyor. Bu bölgeye 600`den fazla kazık çakılıyor ve zemin sağlam bir hale getiriliyor. Üst taraftaki inşaat kadar maliyet yerin altına da harcanmış oluyor. Yaklaşık bir aydır kazık sistemi yapılıyor. Birkaç gündür -20 derece soğukların yaşandığı şu günlerde beton dökülemediği için çalışmalara ara vermek durumunda kaldık. Birkaç gün sonra hava biraz ısındığında çalışmaya devam edeceğiz. Allah`tan bir mani gelmezse 6-7 ay içerisinde inşaatların tamamını bitirmiş olacağız. Bu süre Türkiye`de yapılan alt üst geçitlerle kıyaslandığında en kısa süredir. Daha kısa sürede bu işlerin yapılabilmesi imkanı dünyanın hiçbir yerinde yok. İnşallah kısa süre içinde bitiririz ve burada artık trafik sorunundan bahsedilmemiş olur. Bundan sonra ikinci etapta da Kartal Kavşağı ve Özel İdare Binası önünden başlayarak Malatya yönüne gidecek hattı da açtığımız zaman şehir merkezinde herhangi bir trafik sorunu kalmamış olacak. Şimdiden sabırlarından dolayı sürücülerimize ve çevrede yaşayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çevrede inşaatların bulunduğu bölgeler yerine alternatif yolları kullanırlarsa kendileri de rahat eder. İnşallah çalışmalar bittiği zaman hem trafik akışı kesintisiz devam edecek hem de modern bir ortama kavuşmuş olacağız."

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik de yaptığı açıklamada, Kocasinan Belediyesi sınırları içindeki çalışmalardan dolayı Başkan Özhaseki ve ekibine teşekkür ederek, "Kar düşene kadar durmaksızın çalışıldı. Hava şartları müsait olduğu gün yine devam edecek. İnşallah ulaşımı kesintisiz hale getirecek bu çalışma bittikten sonra bölgemizdeki trafik rahatlayacak" dedi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”