TRAFİK HAFTASI KUTLANIYOR

TRAFİK HAFTASI KUTLANIYOR

KULULAR ?SON İKİ YILDA İLİMİZDEKİ KAZA SAYISI AZALDI?

Trafik Haftası kutlamaları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünce ilimizde tertiplenen etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanı´nda gerçekleştirilen sergide magandaların hedef tahtası haline getirerek delik deşik yaptığı trafik levhaları sergilenerek , şehir olarak trafik kavramına bakışımız gözler önüne serildi? Etkinlikte konuşan İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular? Türkiye genelinde 2014-2015 yılları arasında kazalarda yüzde 8.4´lük bir artış meydana gelirken, Kayseri´de yüzde 2´lik düşüş kaydedildi? ifadesini kullandı?
Trafik Haftası vesilesi ile İl Emniyet Müdürlüğünce Cumhuriyet Meydanı´nda ki törene Vali Orhan Düzgün, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal, Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Ali Ateş, Emniyet Müdür Yardımcıları ve şube müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği, trafik denetiminde kullanılan aletlerin sergilendiği ve trafik kazalarında yaralanma ve ölümlerin nasıl meydana geldiğini uygulamalı olarak gösteren similasyon cihazında denemeler yapıldığı Trafik Haftası sergisinde dikkatleri, avcılar ve magandalar tarafından hedef olarak çeşitli silah ve tüfeklerle ateş edilen Karayolları yön ve trafik levhaları çekti.
Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, törende yaptığı konuşmada Türkiye genelinde 2014-2015 yılları arasında kazalarda yüzde 8.4´lük bir artış meydana gelirken, Kayseri´de yüzde 2´lik düşüş olduğunu vurgulayarak "Kayseri´de sürücü sayısında yüzde 6´lık artışa karşın, trafik kaza sayısının düşmesi olumlu bir durumdur. Kazaların en önemli nedenleri arasında ilk sırayı hız almaktadır. Emniyet Kemeri takma oranı 2 yıl önce yüzde 49´larda iken, şimdilerde yüzde 80´leri geçtik. Ayda yaklaşık 9 bin kişiye eğitim veriyoruz. Denetimlerde yüzde 38´lik bir artış oldu. Türkiye genelinde kazaları yüzde 50´nin altına düşürmek için yoğun çaba harcanmaktadır? değerlendirmesinde bulundu?



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”