TRAMVAY YOLCULARI EN ÇOK KİMLİKLERİNİ UNUTTU

TRAMVAY YOLCULARI EN ÇOK KİMLİKLERİNİ UNUTTU

OKUR YAZARLIK BELGESİNİ TRAMVAYDA UNUTTU

Kayseri´de günlük 120 bin yolcunun kullandığı Kayseray´da, vatandaşlar en çok kimlik ve banka kartlarını unuturken, unutulan eşyalar arasında okur yazarlık belgesinin de bulunması görenleri şaşırtıyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında hizmete açılan ve şehir içinde ulaşımı kolaylaştıran tramvay, günde 120 bin yolcu taşıyor. Yolcu yoğunluğu ve vatandaşların dalgınlığı nedeniyle tramvaylarda bir çok eşya unutuluyor. Kayserili vatandaşlar en çok kimlik, banka kartı ve tanıtım kartlarını unuturken, unutulan eşyaların arasında güneş gözlüğü, hurç, baston, tişört, eşofman altı, eczane önlüğü, terlik, şemsiye, burun spreyi gibi eşyalar da bulunuyor.
Unutulan eşyaların arasında Okur Yazarlık Belgesi´nin de bulunduğunu söyleyen Raylı Sistem İşletme Müdürü Mehmet Burak Telcioğlu, "Şuan itibariyle günlük 120 bin yolcu taşıyoruz. Günlük yaklaşık 395 seferimiz mevcut. Bu seferler süresince raylı sistem araçlarında ve istasyonlarda unutulan eşyalar, gün sonunda organize sanayinde bulunan idari binamıza gelir. Burada gerekli işlemler yapıldıktan sonra kayıp eşya depomuzda saklanır. Bununla ilgili internet sitemizden veya mobil uygulamamızdan son 3 aya ait kayıp eşyalarla ilgili genel bilgiler takip edilebilir. Sonrasında kaybettiğiniz eşya ile ilgili bilgi bulduğunuz zaman bizimle irtibata geçip bu eşyayla ilgili gerekli işlemleri yapıp tekrar kayıp eşyanızı alabilirsiniz" diye konuştu.
Unutulan eşyalar arasında baston ve canlı kuş unutulduğunu söyleyen Telcioğlu, "Unutulan eşyalar arasında enteresan şeyler çıkıyor. Mesela bir bastonumuz var. Geçen senelerde bir canlı kuş unutulmuştu. Hatırladığım kadarıyla bir PVC pencere de çıkmıştı. Böyle enteresan şeyler de unutuluyor. Vatandaşlarımız kayıp eşyalarına ulaşabilmek için 444 38 44 numaralı hattımızı arayarak santrale ulaşabilirler. Santralden gerekli yardımı arkadaşlarımız yapacaktır" dedi.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor