TÜBERKÜLOZLU ON KURBANA EL KONULDU

TÜBERKÜLOZLU ON KURBANA EL KONULDU

00- Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü geride bıraktığımız kurban bayramında Türkiye’nin hiçbir bölgesinde yaşanmayan önemli bir operasyona imza attı.Kayseri’de 35 ayrı noktada kurban için kesilen ve Tarım Müdürlüğü yetkililerinin iç orga

00-  Geride bıraktığımız kurban bayramında Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü önemli bir operasyon gerçekleştirdi. 35 ayrı kurban kesim noktasında görev yapan veteriner hekim ve diğer uzmanlar, kesilen her hayvanın iç organlarından numuneler alarak sağlıklı olup olmadıklarını yerinde kontrol etti.

         Numune alınan kurbanlıkların yaklaşık onunda tüberküloza rastlandı. Kargas et parçalanmadan hastalık çıkan  kurbanlıklara müdahale eden Tarım Müdürlüğü yetkilileri zabıta ile birlikte bu etleri iş makinelerinin açtığı derin çukurlara gömerek imha etti.

             Yetkililer “Hastalık çıkan kurbanlıkların parasının 75’i devlet tarafından ödeniyor.Olay yerinde tutulan tutanaklarla bu işleminde gerçekleşmesini sağladık.Vatandaşlarımızın kurbanlıksız kalmaması için yine yerinde yaptığımız müdahale ile kurban satıcılarından uygun fiyata sağlıklı kurbanlıkların alınmasında da her türlü yardımı gösterdik” dediler…

             Tüberküloz çıkan kurbanlıkların yanı sıra özellikle doğu vilayetlerinden gelen 6 kadar kurbanlıkta da başta hastalıkların çıktığı ve bunlarında satışının engellendiğini belirten  Gıda Tarım  ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri “Bu uygulama Türkiye’nin hiçbir yerinde yapılmadı. Bu noktada Kayserili vatandaşlarımız kurbanlıklarının sağlıklı olduğu yönünde en küçük bir şüphe taşımasınlar.” İfadesini kullandılar.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı