TÜKETİCİLER DİKKAT!!!

TÜKETİCİLER DİKKAT!!!

KAÇ ŞEKİLDE DOLANDIRILDIĞINIZDAN HABERDARMISINIZ?

   Dolandırıcıların, para kazanmak için başvurmadığı yöntem yok. Her seferinde akıl almza farklı yöntemler bularak vatandaşı kandırmayı başaran dolandırıcıların sizlere aktaracağımız yöntemlerle sizleri dolandırdı iseler polise gitmekten çekinmeyin. Ve henüz başınıza gelmemişse, uyanık olup yakayı kaptırmayın?.
Tüketiciler Birliği dolandırıcılık yöntemleri kosunda ki araştırmasını kamuoyuyla paylaştı. Dernek Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, hukuçulardan oluşan yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptıkları çalışmayı ?Kaç Şelikde Dolandırılıyoruz? başlığı ile kamuoyu ile paylaştı?
Sosyal medya başta olmak üzere görsel ve yazılı medyada dahi reklam ve tanıtımı yapılan yaygın dolandırıcılık yöntemlerini sıralayan Şahin, ?Bazı konularda tüketici dolandırıldığının bile farkına varmıyor. Bazılarında farkına varıp şikayetçi oluyor ama bazı konularda dolandırıldığını bilse bile şikayetçi olmuyor veya olamıyor ki en sıkıntılısı ve mağdur sayısı belli olmayan yöntem de maalesef budur.? Değerlendirmesinde bulundu?
Tüketicilerin bazen maddi kazanç vaadiyle bazen polisiye yöntemlerle bazen de eğitim ve sağlık konularında dolandırıldığını hatırlatan Şahin, sağlık, eğitim, vergi, savcı ve polis, Hediye Kazandınız, Tüketici hakları, evin tamamına kredi, devre mülk ve tatil, jigololuk, cin çıkarma yöntemleriyle tüketicilerin dolandırıldığını ve vatandaşın bu konularda dikkatli davranması gerektiğinin altını çizdi.
Benim başıma gelmez demeyin, dolandırıcılar öyle yöntemlere başvuruyorlar ki, hiç şüphelenmeden paranızı dolandırıcılara kaptırabiliyorsunuz. Başkan Şahin basın açıklamasında verdiği örenekte dolandırıcıların kanserden ölen bir yakınınızın ödenmemiş ilaç borçları olduğunu söyleyerek bir gün kapınızı çalabileceğini belirtip vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı?
Bir başka dikkat çeken konu da Jigololuk. Ayda 5 bin lira kazanılacağını söyleyerek sosyal medyada reklam veren kişilerin tuzağına düşen kişiler, konunun gayri ahlaki olmasından dolayı da ortaya çıkıp hakkını arayamıyor.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi

Yabancı uyruklu şahsı bıçaklayarak öldürdü

işçi servisi tarlaya girdi: 1 ölü, 5 yaralı

Torbacılara 52 personelle şafak operasyonu

3 kişinin öldürüldüğü olayın davasına devam edildi

Koltuğun arkasında yakalandı

102 polis ile operasyon: 13 gözaltı

32 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Aranan şahıs polisten kaçamadı

Ağacı söken 4 kişiye ceza

Kendini asarak yaşamına son verdi

19 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan hırsız çatıda yakalandı

Kayseri’de çeşitli suçlardan aranan 3 şahıs yakalandı

Kayseri'de tarihi eser operasyonu: haç motifli anahtar ele geçirildi