TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI MAHMUT ŞAHİN

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI MAHMUT ŞAHİN

"OKUL MÜDÜRLERİ TÜCCAR GİBİ DAVRANMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR"

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, okul müdürlerinin tüccar gibi davranmak zorunda bırakıldıklarını söyleyerek, "Okul müdürleri eğitimden ziyade okulun masrafları ile ilgileniyorlar" dedi.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, düzenlediği basın toplantısında, okul müdürlerinin tüccar gibi davranmak zorunda bırakıldığını söyledi. Tüketiciler Birliği Binası´nda düzenlediği basın toplantısında konuşan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ?Eğitim kimsenin görmezden gelip arkasını döneceği bir konu değildir. Sadece bakanlık ve sendikaları değil a´dan z´ye bütün vatandaşları ilgilendiren, bağlayan ve etkileyen bu konuda tek karar verici mekanizma bakanlık olamaz. Davul okul müdürleri ve velilerin boynunda ama tokmak ve düdük bakanlığın elinde bulunuyor. Milyonlarca veli çocuğunu devlet okullarına gönderiyor. Peki, bu okulların fiziki şartları ve eğitim durumları yeterli mi? Elbette, Hayır. Milli Eğitimin müfettişleri gelip okuldaki eksiklikleri inceliyor ve bunları tamamlayın diyerek gidiyor. Okul müdürlerinin istediği ödenek bakanlık tarafından veriliyor mu? Hayır. Adeta, başınızın çaresine bakın deniliyor. Okul müdürü başının çaresine nasıl bakacak? Cami önlerine mendil mi serecek. Okulun duvarlarına reklam mı alacak? Ne yapacak? Yükleniyor velilere. Kayıt parası, aidat parası gibi" ifadelerini kullandı.
´Bakanlık kayıt parası almak yasak dediği için veliler vermeye yanaşmıyor´ diyen Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Sınıfta kayıt parası ya da aidat veremeyen çocukların psikolojisini bir düşünsenize. Veliler şikayetçi oluyor müfettiş tekrar geliyor. Şimdi bir kıyafet pazarlığı çıktı da okullar biraz nefes alma şansını yakaladı. Mesela, okulun kıyafetlerini yapmak üzere bir firma ile anlaşılıp, sen yap ama bizi de gör denebilir. Deniyor demiyorum bakın denebilir diyorum. Hele bir de öğrenci sayısı çoksa pazarlık kozunuz da artar. İyi pazarlık yapmışsanız satış fiyatına karışamazsınız. İstediği fiyata satıp bedelini veliye ödetirsiniz. Kayıt parası yasak ama fazlasıyla yine velinin cebinden çıkacak. Fiyatı çok yüksek çekemeyen mağazalar kaliteden kısacaklar ve öğrencinin kıyafeti ilk dönemle beraber kullanılamaz hale gelip tekrar alınacak. Bu reva mı şimdi? Milli Eğitim Bakanı çocuğunu devlet okuluna göndermiş olsaydı bu sorunları bilirdi. Milletvekillerinin çocukları devlet okulunda okusalar bu sorunlar çözülürdü. Onları geçtik İl Milli Eğitim Müdürlerinin kaç tanesinin çocuğu devlet okullarına gidiyor? Çocuğu özel okullara giden müdürlerin kaç tanesi ücret ödüyor? Sayın Bakan lütfen okul müdürlerini eğitimle ilgilenecek noktaya taşıyın, ticaretle değil."


Haber Kaynak : İHA

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti