TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞAHİN:

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞAHİN:

?YÜKSEK FAİZ´ TUZAĞI KONUSUNDA VATANDAŞI UYARDI?

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin birlik hizmet binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek Adalet Bakanlığını göreve çağırdı. Şahin hukuki boşluklarla vatandaşın cebinden fazla para çekildiğini ve TMSF´nin de bu işe âlet olduğunu iddia ederek ?Devlet eliyle vatandaşın cebinden para çalınıyor? değerlendirmesinde bulundu?
Tüketiciler Birliği Genel Merkezi´nde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Mahmut Şahin, yüksek faiz tuzağına dikkat çekti.
??İlamsız icra takipleri bu ülkenin kanayan bir yarasıdır? Tmsf´nin bu işe alet edilerek ?Devlet eliyle vatandaşın cebinden para çalınıyor? iddiasına bulunup Adalet Bakanlığı´nı göreve davet ederek şöyle konuştu?Kimi firmalar senetsiz kefilsiz satış yapıyoruz vaadiyle yüksek faizler uyguluyor. Sözleşme şeklinde hazırlanan bonoları bir gün geciktirseniz % 60 lara varan faizlerle tefecilere rahmet okutturuyorlar. Dosya harçları, vekalet ücretleri, icra masrafları? Vatandaş ne olduğunu anlayana kadar haciz ve hapis tehditleri karşısında borcunu kat kat ödemek durumunda kalıyor. Tüketici yüksek faize itiraz ederse de altını üstünü kesip sözleşme diye imzalattırdıkları kağıdı senet haline getiriyorlar. Yıllar önce TMSF´ye devredilen Telsimle alakalı bir avukat zinciri oluşturulmuş. İzmir deki avukat İstanbul da bulunan tüketicilere, Konya da ki avukatlar Samsun daki tüketicilere, Sivas da ki avukat Kayseri de ki tüketicilere ilamsız icra takibi gönderiyor. Kendisine ne fatura ne de ihtar gelmeyen tüketici borcum yok diye itiraz ediyor. Hiçbir delile dayanmayan borcu ispat etmeyen, avukatların yazıp icra müdürlerinin imzaladığı bir kağıtla tüketiciler hiç bilmedikleri bir borçla, yüksek faiz ve avukat ücretleriyle karşı karşıya bırakılıyorlar. Bir tarafta abonelerine direk icra takibi yapan bir elektrik dağıtım firmasının EPDK tarafından cezalandırıldığına şâhit olurken diğer taraftan TMSF aracılığı ile tüketicinin cezalandırılmasına sessiz kalamayız.Yargıtayın 3.480 TL ve altındaki borçlarla alakalı direk haciz işlemi yapılamaz önce hakem heyetine gidilmesi lazım şeklindeki 18.03.2015 tarihli kararını icra müdürlerine hatırlatmak lazım. Avukatların önlerine koydukları kağıtları imzalayarak değil Yargıtay´ın kararına uymaları gerektiğini hatırlatmak istedik.?
HABER : SÜLEYMAN ERDOĞAN



Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ