TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞAHİN:

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞAHİN:

?BANKALAR ŞIMARIK ÇOCUKLARA BENZEDİ?

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin birlik hizmet binasında bir basın açıklaması gerçekleştirerek; bankaların tüketicilerden aldıkları haksız ücretlere dikkat çekip vatandaşlara haklarını arama çağrısında bulunarak ?Bankaların vatandaştan haksız yere tahsil ettiği bütün kesintiler tek tek tespit edilmiştir. Ancak kanun ve yargı kararlarıyla vatandaşın hakkını araması engellenerek, bankalar her istediğini yapan şımarık çocuklara benzetildi? ifadesini kullandı?
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin birlikm hizmet binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında medya mensupları vasıtası ile tüketicilere seslenerek bankaların vatandaştan haksız yere kestiği ?Peşin Faiz´ kesintileri hakkında bilgilendirme yaptı?
Şahin yaptığı değerlendirmede "Tüketici Kredileri ile ilgili kanun ve yönetmeliklerde tüketiciler lehine sınırlı ve yetersiz bir kısım iyileştirmeler var ise de bankaların her duruma karşı geliştirdikleri kıvrak manevra ve engellerden sıyrılma becerileri neticesinde tüketicilerin mağduriyetleri devam etmektedir? ifadesini kullanarak bu mağduriyetin giderilmesi için tüketicinin yapması gerekenleri dillendirerek şunları kaydetti ?Son günlerde Tüketiciler tarafından sıkça dile getirilen ve çığ gibi büyümekte olan bir sorunla karşı karşıyayız. Peşin faiz veya halk arasında bilinen ismiyle bireysel kampanyalı müşteri komisyonu. Bankalar kredi faizini düşük gösterip bir kısım faiz tutarını kredi kullanıldığı esnada Tüketiciden tahsil etmekteler. Mesela; 60.000TL kredi kullandın 60 ay vadeli, krediyi kullandığın gün 600TL faiz tahsil ediyor ve tüketiciye ödenmesi gereken kredi miktarından 600TL eksik ödeme yapıyor. Faizi peşin alıyor. Faizin peşini mi olur arkadaş? Peşin faiz veya müşteri komisyonu ve sair isimler altında hukuka aykırı bedeller tahsil ederek kredinin maliyet oranını kendi istedikleri şekilde belirlemektedirler. Yaramaz çocuklar yeni bir oyun icât etti. ??Peşin faiz oyunu.´´ Bankalar, kredi faizini ve masrafları cazip göstermek adına peşin faiz tahsil ediyorlar. Tüketiciler uygun faiz oranı ile düşük maliyetli kredi kullandıklarını zannederken bankalar yıllara yayılması gereken faiz tutarını peşinen tüketicinin üzerine yüklyorlar. Sana bir ??kazık´´ atacağım da peşin peşin atayım şımarıklığındalar. Güya tüketiciye finansman sağlıyormuş gibi gözükürken daha çok nasıl semirdiklerini de hep birlikte görüyoruz.´´
Basın açıklamasının sonunda tüketicileri hak aramaya dâvet eden Şahin ??Peşin faiz´in iadesi amacıyla hukuki yollara başvurulması halinde Tüketici Mahkemeleri tarafından tüketicilerin lehine karar verildiğini de hatırlatmak istiyoruz´´ diye konuştu?
HABER: S.ERDOĞAN



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da