TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞAHİN:

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞAHİN:

?ÖZEL HASTANELERİN FARK ÜCERETİNİ GERİ İSTEYİN?.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin tüketicini faydasına yeni bir açıklama için kameraların karşısına geçti? Şahin Kocasinan Kaymakamlığının aldığı emsal kararla, artık tüketiciler, özel hastaneler tarafından kendilerinden uygulanan fazla fark ücretinin iadesini isteyebileceklerini duyurarak ilimiz sakinlerini uyardı?
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin tüketicini faydasına yeni bir açıklama için kameraların karşısındaydı? Özel hastanelerin yasal sınırlar içinde ancak yüzde 200 fark uygulayabileceğinin altını çizen Şahin yaptığı değerlendirmede "Yaklaşık iki ay önce, D.Y., özel bir hastanenin kendisine, 10 kat fark ücretine denk gelecek biçimde, 933 lira 60 kuruş fazla fark uyguladığı şikayeti ile geldi. İki aylık mücadele sonucunda, D.Y., hastanenin kendisine uyguladığı farkı geri alabildiği gibi, Kocasinan Kaymakamlığından, konuyla ilgili olarak ilk kez emsal bir karar çıkarılmasına vesile oldu. Bundan sonra artık tüketiciler, özel hastaneler tarafından kendilerinden talep edilen haksız fark ücretlerinin iadesini talep edebilecekler" ifadesini kullandı?
Genel Başkan Şahin aynı şekilde bir mağduriyet yaşayan tüketicilerin nasıl bir yol takip ederek, zararının iadesini isteyebileceği konusunda şunları kaydetti? "Bunun için tüketici önce, internetten Sağlık Uygulamaları Tebliği´nden yaptıracağı işlem için istenen ücreti araştırmalıdır. Tüketici buradan yola çıkarak, kendinden kaç kat fazla ücret alındığını hesaplayabilir. Eğer kendinden fazla ücret alındığını fark ederse, faturası ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu´na başvuracak ve SGK´da bu konuyu araştırıp fazla alındığını tespit ettiği zaman özel hastaneye idari para cezası yazacak. Tüketiciler SGK´nın idari para cezası ile ilgili kararının kopyasını alıp, eğer 3 bin 610 TL ise Hakem Heyetlerine, fazla ise Tüketici Mahkemesine, ücretin kendisine iadesini talep edecek."
Birlik Genel Başkanı Şahin sözlerinin sonunda Tüketicilerin benzer bir sorun yaşamaları durumunda, SGK´dan söz konusu belgeyi alma haklarının olduğunun da altını çizerek şöyle konuştu?. "Eğer tüketici şikayetinde haklı ise kurum idari para cezasını kesiyor fakat tüketiciye bilgilendirme kağıdı vermiyor. Tüketici de bu belgeyi alamadığı için işlem yapamıyor. Eğer tüketiciye bu belge verilmiyorsa, tüketici bu konuyu mahkemeye taşıyabilir. Dolayısıyla doğru olan belgenin verilmesi, yanlış olan da verilmemesi"
HABER: N.NİLKALI



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları