TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞAHİN UYARDI:

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI ŞAHİN UYARDI:

?DÜŞÜK GÖSTERİLEN TAPU BEDELİ VERGİ KAÇAKÇILIĞI SAYILIYOR?


Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin haber ekibimiz aracılığı ile vatandaşları uyararak konut alım - satımında düşük gösterilen tapu bedellerin maliye tarafından tespit edildiğinde vergi kaçırılmış olarak değerlendirilerek cezai işlem uygulandığını vurgulayarak alıcıların vergi kaçakçısı muamelesi görerek mağdur duruma düşmemesi için dikkatli olmaları uyarısında bulundu... Şahin ayrıca konut kredisini fazla çekip başka yerlere harcamayın uyarısınıda yineldi?
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin haber merkezimizin sorularını cevapladı. Taşınmazların satışı sırasında mülkün fiyatının düşük gösterilmesi alıcının tapu masraflarını düşmesine yarıyor ama aslında bir işe yaradığı yok. Çünkü Maliye Bakanlığı takipleri sonucunda bunun farkına varırsanız yandınız. Çünkü bu durumda hem devletin gözünde vergi kaçırmış oluyorsunuz, hem de kaçırdığınız vergilerin tahsilâtı faizle birlikte ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, alım satım yapan tarafların, Tapu Dairesine gerçek bedelin tamamının ibraz edilmesi gerektiğini söyledi. Aksi takdirde vatandaşın kaçırdığı tutarın faiziyle birlikte devletin tahsil edeceği uyarısında bulunarak şunları kaydetti??Vatandaşlarımız tapu masraflarının düşük çıkması için 150 bin liralık evi 100 bin lira olarak gösteriyor. Bu sayede tapu masraflarını kıstığını düşünüyor ama yanılıyorlar. Çünkü Maliye tapudaki evrakları kontrol ediyor. Maliye, evin gerçek değeri ile sizin yazdırdığınız değerin eşleşmediğini gördüğünde, alım satım yapıldığı günden fark edildiği güne kadar olan farkı faiziyle birlikte alıyor.?
Şahin´in, konut kredisi çekerek ev alırken, krediyi fazla çekip başka yerlere harcayan kişilere de bir tavsiyelerde bulunarak şöyle konuştu? ?Sizin alacağınız ev diyelim 100 bin lira ama siz fazla kredi çekip, tatile gidelim ve ya araba alalım dediniz. Maliye Bakanlığı Tapu´daki bilgiler ile Bankalardan çektiğiniz kredi tutarını karşılaştırıyor. Örneğin siz 150 bin lira çektiyseniz, tapudaki bilgilerle uyuşmadığı için Maliye Bakanlığı sizin evinizin bedelini 150 bin lira olarak kabul ediyor. Çünkü çektiğiniz kredi konut kredisi. Bu olmaz demeyin, Maliye Bakanlığı bankaların konut kredi kullandırdıkları bütün isimlerin listesini istiyor ve tapu ile karşılaştırıyor. Sonuçta evi alan da krediyi çeken de aynı kişi, bu eşleşmeler TC kimlik numarasından kolayca yapılabiliyor.?
Şahin, genelde bu durumun en son evi alan kişiye mal olduğunun altını çizerek ?Bütün bu olumsuz durumlarda, siz tapu masrafından kaçmak istiyorsunuz ama diğer taraftan geriye kalan vergiyi aldığı gibi o güne kadar ki faizini de ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bir de devletin gözünde siz vergi kaçakçısı oluyorsunuz.? uyarısında bulundu.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da